Notícies i comunicats

24/07/2013

L'alcalde de Girona entrega la beca de la Fundació Joan Bruguera per cursar estudis mèdics

La gironina Anna Bellod ha obtingut la beca per cursar estudis d'especialització i treballs d'investigació mèdica durant el curs 2013-2014 a la Universitat de Montpeller o a qualsevol universitat pública de Catalunya

Font: Martí Artalejo

Anna Bellod és la gironina llicenciada en Medicina que el proper any gaudirà de la beca de la Fundació Joan Bruguera per cursar estudis mèdics a la Universitat de Montpeller o a qualsevol universitat pública de Catalunya. Ahir al vespre l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va fer-li entrega d’aquesta beca que l’Ajuntament de Girona ha decidit impulsar de nou.

La Fundació Joan Bruguera de Girona és una fundació cultural i docent que té com a propòsit avançar en l'excel·lència en el camp de la recerca i la innovació mèdiques. El Patronat de la Fundació està format per representants de l'Ajuntament de Girona, del Col·legi de Metges de Girona i de la Universitat de Girona.

Aquesta fundació, revalidada per escriptura pública autoritzada el 1983, té el seu origen en el testament atorgat per Joan Bruguera l'any 1452, i va ser instituïda per la Reial Ordre de 10 de setembre de 1927 del Ministeri d'Instrucció. El metge gironí Joan Bruguera va exercir durant un llarg període de temps a la ciutat francesa de Montpeller i va deixar en testament, el 1452, 800 escuts d'or i altres béns per tal que servissin de fons perquè dos estudiants de medicina de Girona cursessin els seus estudis a la Universitat de Montpeller. L'any 1464, la seva vídua va crear la Fundació i l'any 2014 se'n commemorarà el 550è aniversari.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)