Notícies i comunicats

20/12/2018

Girona tanca la primera fase dels treballs de remodelació del Palau de Fires

L'equipament s'obre a la Devesa amb un nou accés principal per la façana est, on predomina clarament el vidre. Les obres també han permès modernitzar l'espai i millorar-ne tant la seguretat com l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, han presentat aquest migdia la finalització de la primera fase de la remodelació del Palau de Fires de la ciutat, que va començar el passat mes de juny. Les obres han permès, d’una banda, crear un nou accés principal a l’edifici a través de la façana est -la que dóna al parc de la Devesa-, i dotar-la d’una estructura predominantment de vidre que dóna llum i visibilitat a l’espai. D’altra banda, les actuacions s’han centrat en adequar les instal•lacions a la normativa de seguretat i antiincendis i en millorar l’accessibilitat de l’edifici per a persones amb mobilitat reduïda.

“Amb aquesta remodelació no només aconseguirem obrir el Palau de Fires de Girona a les persones, sinó que evitarem les operacions de càrrega i descàrrega de vehicles de gran tonatge que es feien a través del parc”, ha destacat l’alcaldessa, Marta Madrenas. “La ciutat havia de comptar amb un equipament adequat per acollir grans esdeveniments, tan importants pel dinamisme econòmic de Girona. Ens calia un espai firal que donés la cara a la Devesa i que estigués pensat per a tot tipus d’activitats”, ha afegit.

En aquest sentit, durant la primera fase d’actuacions també s’ha atorgat a Fira de Girona la llicència municipal recreativa per a multiactivitat amb l’objectiu d’ampliar les activitats i els serveis que s’ofereixen des de l’equipament firal.

Aquest estiu està previst que pugui començar la segona fase d’obres, que actuarà sobre les sales de premsa i oficines, i sobre l’espai de la llotja de contractació, on s’hi podrien fer sales de reunions o espais diàfans per acollir tot tipus d’activitats. Durant la tercera fase s’adequaria el restaurant de l’equipament.

L’edifici del Palau de Fires es va construir el 1987 i fins ara no s’hi havia fet cap actuació integral, llevat d’obres menors i del tancament de l’aparcament.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)