Notícies i comunicats

01/04/2015

L'Ajuntament de Girona edita una guia per a joves amb informació útil per buscar un pis on viure

La publicació inclou consells, dades, informacions i adreces per llogar, compartir o formes alternatives d'aconseguir un habitatge

L’Ajuntament de Girona ha editat una guia per a joves que es plantegin fer el pas d’emancipar-se o, simplement, vulguin disposar d’habitatge durant el curs escolar. Aquesta guia es pot trobar en format digital al web www.girona.cat i conté informació sobre què cal tenir en compte abans de llogar un pis o quins serveis tenen al seu abast les persones joves per ajudar-los en aquest procés. 

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, destaca que “hem volgut agrupar en un sol document informació que a vegades es troba de manera molt dispersa i que pot ser útil a les persones joves que estiguin en el procés de decidir per quina fórmula optar a l’hora de disposar d’un habitatge propi”. 

La guia se centra de manera especial en l’opció del lloguer i explica els principals aspectes a tenir en compte en un contracte de lloguer, com la durada, consells sobre la renda, explicació sobre què és la fiança, les despeses que cal tenir en compte, els drets i les obligacions dels llogaters i també els drets i les obligacions dels propietaris. A més de tots aquests aspectes, la guia inclou també informació sobre les deduccions fiscals vinculades al lloguer d’habitatge i els ajuts que en aquest moment ofereixen les administracions públiques per facilitar als joves l’accés a un pis de lloguer. 

En l’apartat d’opcions alternatives al lloguer la guia dóna informació útil per compartir un pis, explica com funcionen les residències d’estudiants, presenta l’opció de compartir pis amb gent gran i dóna informació sobre cooperatives d’habitatge i, també, sobre l’opció de la masoveria urbana. 

Han col·laborat en la redacció de la guia la Fundació SerGi, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). Les il·lustracions i la maquetació de la guia han estat fetes per la jove dissenyadora gràfica Nirvana Jiménez.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)