Notícies i comunicats

07/04/2015

Diverses activitats amenitzaran la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

L'acte commemoratiu central es portarà a terme el dia 8 d'abril a la plaça del Llimoner

Demà dimecres 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, s’organitzaran una sèrie d’activitats i actes per commemorar l’efemèride, a proposta dels veïns i veïnes de la Font de la Pólvora, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i en el marc del Programa de desenvolupament comunitari Integrant Accions. L’acte inaugural tindrà lloc a la plaça del Llimoner a partir de les tres de la tarda i comptarà amb un tastet de migas, una lectura de contes a càrrec de nens i nenes del barri i una ofrena floral al riu Onyar, per recordar els avantpassats i les víctimes de persecucions i genocidis.

 

A banda d’aquests actes, es programaran un seguit d’activitats formatives, culturals i festives per “donar a conèixer la cultura i els valors del poble gitano i seguir lluitant contra els estereotips i la discriminació encara existent vers aquest col·lectiu”, tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

 

L’exposició de fotografies de temàtica social titulada “Mirades del futur. L’educació, via de promoció”, composta per retrats d’estudiants gitanos de secundària, cicles, graus universitaris o que ja han finalitzat els estudis superiors, es podrà veure entre el 8 d’abril i el 6 de maig a la Casa de Cultura, i és una altra de les activitats destacades al voltant del Dia Internacional del Poble Gitano que vol mostrar l’esperit de superació d’aquest col·lectiu. Les fotografies van acompanyades de fragments de relats dels protagonistes sobre el seu procés educatiu i de promoció personal i les seves expectatives de futur.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)