Notícies i comunicats

07/04/2018

Girona celebrarà el Dia Internacional de l'Art aquest cap de setmana amb més de 40 activitats

Les propostes aniran des d'exposicions, visites guiades i projeccions fins a jocs, concursos en línia i concerts.

Font: Ajuntament de Girona

El proper cap de setmana Girona celebrarà per tercer any consecutiu el Dia Internacional de l’Art. Més de 40 propostes d’una trentena d’entitats de la ciutat i de les comarques gironines faran del dissabte i del diumenge dues jornades que tindran com a objectiu apropar el món de les arts visuals a la ciutadania i fer visible l’activitat creativa del territori. En total, hi participaran una vuitantena d’artistes.

“Estem contents que Girona exerceixi de capitalitat per ajudar el territori a fer esclatar l’art en totes les disciplines possibles. Es tracta de fer visible el talent del territori”, ha remarcat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas. En la mateixa línia, l’artista i professora de l’Escola Municipal d’Art de Llagostera, Mariona Puigbaldoyra, ha agraït que l’Ajuntament de Girona “faci de motor del Dia Internacional de l’Art per als municipis”.

Les activitats, que seran diverses, gratuïtes i aptes per a tots els públics, inclouen exposicions, visites guiades, projeccions, xerrades, concursos en línia, concerts i jocs, entre d’altres. “Volem que totes aquestes activitats signifiquin una nova forma d’acostar l’art als ciutadans”, ha explicat la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Carme Sais.

El 2011 la UNESCO va declarar el 15 d’abril Dia Internacional de l’Art, amb motiu de la commemoració del naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci, que va néixer el 15 d’abril de 1452.

Aquesta iniciativa és promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i les comarques gironines i compta amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar-ne més informació i tota la programació al web www.bolit.cat/blog

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)