Notícies i comunicats

08/04/2015

Els jardins de la Devesa es converteixen en Refugi WN de Fauna i Flora

L'Ajuntament de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb l'entitat Fundació World Nature.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Fundació World Nature, Antoni Carulla, han rubricat avui l’acord de col·laboració entre les dues entitats, que té com a objectiu principal que el consistori formi part del projecte Refugis WN de Fauna i Flora. “La nostra voluntat és i ha estat sempre treballar a favor del medi ambient, del respecte a la biodiversitat i de la sensibilització i divulgació dels valors ambientals”, ha remarcat l’alcalde.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha designat l’espai dels jardins de la Devesa com a Refugi WN de Fauna i Flora a la ciutat, cosa que significa, entre altres aspectes, que el consistori es compromet que en aquest espai es farà un ús responsable dels recursos naturals i una gestió adequada dels residus, que no s’hi utilitzaran productes químics nocius per al medi i que no s’hi permetrà la caça ni l’espoli de cap espècie de flora i fauna. L’entitat Fundació World Nature, com a contrapartida, organitzarà una sèrie d’activitats d’educació ambiental, que inclouen xerrades, visites guiades o tallers, i instal·larà a l’espai caixes niu, menjadores i abeuradors.

Amb l’acord, l’Ajuntament de Girona es converteix en el primer consistori de la demarcació que s’adhereix al compromís de World Nature. També en formen part els ajuntaments de Barcelona i Lleida, entre d’altres, i entitats i institucions com el Monestir de Poblet, l’Institut d’Estudis Catalans o el Cosmocaixa.

La Fundació World Nature és una ONG sense ànim de lucre que es dedica a la conservació de la natura, a la cooperació al desenvolupament i a l’educació i la divulgació ambiental en l’àmbit territorial de Catalunya i l’Estat espanyol. L’objectiu del projecte Refugis WN de Fauna i Flora és fer una tasca de conservació de la natura propera a partir del treball en comú entre la ciutadania, les empreses i les institucions mitjançant la conversió de petits espais en un autèntic refugi per a la fauna i la flora autòctona.

Podeu consultar més informació del projecte al web www.wnature.org/refugis


Nota: Imatge de l’alcalde i el president de la Fundació World Nature.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)