Notícies i comunicats

08/04/2015

Una cursa popular de 5 km i la possibilitat de participació d'esportistes en cadira de rodes a la cursa de 10 km, novetats de les curses Ciutat de Girona d'enguany

La prova de 5 km s'afegeix a les tradicionals Mitja Marató, Cursa Popular de 10 km i Minicursa

Font: Ajuntament de Girona

Les Curses Ciutat de Girona, organitzades per l’Ajuntament de Girona i el Corte Inglés i que se celebraran el proper 26 d’abril, es presenten renovades en l’edició d’aquest any. A les tradicionals modalitats de la Mitja Marató (21a edició), la Cursa Popular de 10 km (19a edició) i la Minicursa (10a edició), enguany s’hi suma la Cursa Popular de 5 km, pensada amb l’objectiu d’augmentar la participació entre les persones que consideren excessiva la distància de 10 km.

Altres novetats de l’edició d’enguany són, per una banda, la possibilitat de participació d’esportistes en cadira de rodes a la cursa dels 10 km i, per altra banda, la incorporació d’un xip d’un sol ús, personal i intransferible, al dorsal dels atletes participants a totes les modalitats, excepte a la categoria barrufets acompanyats, dins la Minicursa. Aquesta novetat tecnològica permetrà tenir una referència exacta del temps de cadascú, alhora que aporta rigor a la prova atlètica.

“Amb aquestes novetats, les curses de Girona volen convertir-se en un referent de qualitat i rigor dins del panorama de curses atlètiques a Catalunya”, tal com ha remarcat la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs. La regidora ha volgut agrair també la implicació i col·laboració del GEiEG, el Club Atletisme Girona, el Consell Esportiu del Gironès, l’escola universitària EUSES i el Servei d’Esports de la Universitat de Girona, juntament amb tot el voluntariat que s’hi ha implicat, sense els quals “seria impossible organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques, que preveu superar les 2.800 inscripcions de l’any passat”.

Les inscripcions es poden formalitzar de manera gratuïta, a excepció de la de la Mitja Marató, que té un cost de 16 €, a través del web www.girona.cat/curses_girona fins al 22 d’abril. També es poden fer manera presencial a l’estand ubicat a la planta baixa de Girocentre, fins al divendres 24 d’abril.

El tret de sortida de les curses Ciutat de Girona serà a les 9 del matí, amb la Minicursa (barrufets, prebenjamí, benjamí i aleví). Un cop finalitzin les proves infantils, a les 9.35 h, es donarà la sortida de forma conjunta a les altres tres curses: la Mitja Marató i les curses populars de 10 km i de 5 km.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)