Notícies i comunicats

09/04/2015

Detenen un home com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força i usurpació de identitat

El lladre va anar a una botiga a vendre material robat i es va identificar amb el DNI del seu pare.

Foto del material

La Policia Municipal de Girona va detenir, a quarts d’una del migdia d’ahir, dimecres 8 d’abril, Pedro C.B., de 27 anys d’edat, domiciliat a Salt, com a autor d’un presumpte delicte de robatori amb força i usurpació d’identitat.

Els fets es remunten al passat 12 de març quan es va denunciar un robatori ocorregut al magatzem de les brigades municipals situat als jardins de Pedret. Com a conseqüència del robatori es van trobar a faltar maquinària i eines de jardineria. Uns dies més tard, en concret el dilluns 16 de març, els agents de la Secció d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal van rebre la trucada d’un treballador de les brigades municipals de jardineria de l’Ajuntament de Girona, en què informava que un dels aparells sostrets es podria trobar exposat en un comerç de la ciutat dedicat a la venda d’articles de segona mà. Concretament es tractava d’un aparell bufador, model BR420 de la marca “STIHL,, valorat en 700 €, que tenia un número d’identificació marcat al lateral i a la part posterior.

Seguidament, els policies es van desplaçar fins a aquesta botiga per inspeccionar i comprovar els fets. Un cop al lloc, els agents de la Secció d’Investigació i Seguretat van veure que efectivament hi havia exposat, per ser venut, un aparell que coincidia plenament amb la descripció facilitada. Així mateix, els agents van saber que el dia 14 de març un home jove, d’uns 25-30 anys, havia portat a vendre l’aparell. Quan els policies van revisar el contracte de compravenda de l’eina en qüestió, van poder constatar la usurpació d’identitat de la persona que n’havia fet la venda, ja que les dades que havia facilitat amb el DNI corresponien a un home de 67 anys. Els policies també van poder esbrinar, pel sistema d’informació policial, que el jove que va vendre la maquinària robada s’havia fet passar pel seu pare a l’hora de fer la tramitació de la compravenda de l’aparell.

Finalment, i després de diverses gestions, van poder localitzar i detenir en un domicili de Girona Pedro C.B., de 27 anys, de qui consten sis detencions més, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força i usurpació de identitat. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)