Notícies i comunicats

09/04/2015

Tret de sortida de "Strena't a l'Intro", primera eliminatòria del Concurs de Bandes Emergents de Girona

Lád Cuig, Crú! i Últim Elefant actuen aquest divendres a la plaça de Sant Feliu, dins el festival Strenes.

Un total de 10 bandes participaran a "Strena't a l'INTRO", la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO, que comença aquest divendres (21.30h) a la plaça de Sant Feliu, en el marc del Festival Strenes. Aquest divendres serà el torn de Lád Cúig, banda de Premià de Mar que procedeixen del concurs Amanida Sound de Viladrau 2014; la banda saltenca CRU!, guanyadors del Salt The Musics 2014 i Últim Elefant, una de les bandes seleccionades pel jurat del Concurs INTRO.

El proper 18 d'abril (21.30h), "Strena't a l'INTRO" es trasllada a la plaça de Santa Susanna del Mercadal amb les actuacions de Mal Asunto, guanyadors del concurs Escena Bisbalenca 2014; i Cala Vento, Korneiev i As You Want, seleccionats pel jurat del concurs.

Finalment, el 25 d'abril (21.30h), el concurs torna a la plaça Sant Feliu amb les actuacions de la banda figuerenca Lakaste, escollida pel jurat; Liar Desire, guanyadors del concurs Joan Trayter de Figueres el 2014; i Korxea, guanyadors de la votació popular del Concurs Intro.

Aquest any la votació popular tindrà un pes important en la puntuació que atorgui el jurat i pot ser decisiva en cas d'empat. El concurs INTRO ha volgut promoure la votació popular, tant al lloc dels concerts com per les xarxes socials (a la primera fase). El jurat fixe està format per l'MC i dinamitzador cultural Urban; el músic i productor Lluís Costa; i la cantautora Paula Grande, i al llarg de totes les fases s'hi aniran incorporant programadors i altres professionals del sector. En aquesta fase, s'escolliran 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona.

Durant la primera fase i amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d'informació per als grups emergents, l'INTRO ha organitzat, conjuntament amb l'Espai Marfà, dos tallers adreçats a bandes novelles.

Taller pràctic de Com presentar la teva banda? Idees per diferenciar-te en un oceà de propostes.

Taller pràctic de Eines i estratègies del màrqueting digital per a músics.


El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.


Més informació a la web www.girona.cat/concursintro
Facebook www.facebook.com/ConcursIntro i Twitter @ConcursIntro
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)