Notícies i comunicats

14/04/2015

El II Concurs Internacional de Mapping de Girona amplia la convocatòria al 27 d'abril

El concurs Internacional de Mapping se celebra en el marc del Festival Internacional de Mapping de Girona (del 30 de juliol al 2 d'agost), un festival obert a tothom que entrellaça el valor cultural de Girona i la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

El proper dilluns 27 d'abril finalitza la convocatòria del II Concurs Internacional de Mapping de Girona que se celebra en el marc del II Festival Internacional de Mapping de Girona (del 30 de juliol al 2 d'agost). Per aquest 2015 el tema central del festival són les contradiccions. L’objectiu és el d’estimular projectes que explorin possibles escenaris al voltant del tema, així com suggerir un marc per a la reflexió artística i cultural.
 

Categories
--------------------------------------------------------------------------------

La convocatòria té quatre categories: professional, destinada a artistes i professionals d’arts visuals, musicals i plàstiques, no exclusivament de mapping; amateur, destinada a tothom qui vulgui fer la primera incursió en el món del mapping; micromapping, nova categoria a concurs destinada a espais interiors de mida reduïda; i educativa, destinada a escoles i instituts gironins.
 

Els espais
--------------------------------------------------------------------------------

Els espais on es projectaran els treballs finalistes del concurs seran la façana de l’Ajuntament de Girona, la de la Casa Pastors i la dels Jutjats en categoria professional; la façana de l’edifici del Pont d’en Gómez en categoria amateur; la de l’edifici de Les Àligues (Sant Domènec) en categoria educativa i diferents espais en categoria micromapping.
 

Els Premis
--------------------------------------------------------------------------------

Cada categoria té dos premis atorgats per un jurat internacional excepte la categoria escolar, que ho farà un jurat local. En la categoria professional el primer premi està dotat amb 12.000 € i el segon amb 5.000 €. En la categoria amateur, el primer premi és de 2.000 € i el segon de 1.000 €. En la categoria micromapping, el primer premi és de 1.000 € i el segon de 500 €, mentre que en la categoria escolar el primer premi és de 1.000 € en material escolar i el segon de 500 € en material escolar.

Com a novetat, el FIMG 2015 introdueix dos premis populars que concedeix el públic: Premi façana del públic (1.000 €) i Premi micromapping del públic (500 €).
 

Bases del concurs
--------------------------------------------------------------------------------

Els autors que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure al web del festival www.fimg.cat. Un cop registrats, s'enviarà la informació necessària per participar.

L’originalitat, la innovació, l’estil visual i musical, la viabilitat econòmica i logística de la proposta i la vinculació amb l’edifici són els criteris que el jurat tindrà en compte.

- Bases del concurs
- Descarrega les fitxes tècniques de les façanes
- Descarrega imatges en alta resolució del FIMG

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)