Notícies i comunicats

28/01/2015

Se substitueix l'arbrat de la plaça de la Independència

Tal com es va acordar amb els veïns de la zona, es plantaran exemplars de ginkgo en lloc dels aurons que hi ha ara.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha iniciat el canvi dels 34 arbres de la plaça de la Independència. Actualment hi ha dues espècies diferents d’auró, concretament negundo (Acer negundo) i erable (Acer platanoides). Aquests seran substituïts per ginkgos (Ginkgo biloba), tal com es va acordar amb els veïns de la plaça.

Amb la remodelació de la plaça de la Independència l’any 2010 es van plantar arbres nous als escocells buits amb arbres de diferent espècie. Per aquest motiu, i tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, amb aquesta actuació “es pretén donar uniformitat a la plaça replantant a tots els escocells arbres de la mateixa espècie”. A més, ha explicat que les espècies d’aurons platades no s’havien adaptat bé a l’entorn i eren susceptibles a les plagues i a les malalties. Per això, i d’acord amb criteris ambientals, s’ha optat per substituir-los per espècies més resistents i que alhora proporcionin bellesa a la plaça.

Els arbres que es puguin aprofitar es plantaran a d’altres llocs de la ciutat més adients i els que no siguin aprofitables es tallaran i se’n farà estelles per fer de jaç protector.

El ginkgo, escollit conjuntament amb els veïns, és de fulla caduca i d’una coloració molt vistosa a la tardor. Són arbres de desenvolupament moderat, que per les característiques de la plaça podran desenvolupar-se en condicions i mostrar la seva forma i bellesa natural. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)