Notícies i comunicats

30/01/2015

Nota de condol per la mort de Paco Torres Monsó

L'alcalde de Girona, en nom propi, de tot el consistori i de la ciutat, expressa el més sentit condol a la família i als amics per la pèrdua de l'artista gironí.

Foto de Josep M. Oliveras

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó, en nom propi, de tot el consistori i de la ciutat, expressa el seu condol per la mort de Paco Torres Monsó, escultor i artista, premi Athenea Persones de la ciutat l’any 2002 en reconeixement a la seva vasta dedicació a l’escultura i a l’art en general i per la seva vinculació a la ciutat de Girona. Torres Monsó, nascut l’any 1922, va rebre el 2013 el Premi Nacional de Cultura d’Arts Visuals.

Tal com destaca l’alcalde de Girona “l'obra i la persona de Torres Monsó representen l'esforç, el treball continuat, la recerca constant, la innovació i l'experimentació”. El 2014 l’Ajuntament de Girona va escollir la reproducció a escala reduïda de la seva obra ABCQ, que es pot veure a la plaça de Pompeu Fabra, com a nova distinció institucional del consistori.

L’última exposició de Torres Monsó, “Drone”, es va poder veure del 3 d’octubre del 2014 al 18 de gener del 2015 al Bòlit_La Rambla i Bòlit_StNicolau. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)