Notícies i comunicats

26/11/2015

Benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa de llums

L'acte central tindrà lloc demà, divendres, a les 19 h a la plaça de Catalunya i, a continuació, hi haurà una cercavila fins a la plaça de la Independència i una xocolatada.

Foto de @vickypirata

La ciutat i els seus comerços donaran demà la benvinguda a les festes de Nadal amb la tradicional encesa de llums. L’acte central tindrà lloc a les 19 h a la plaça de Catalunya, on l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, inaugurarà l’encesa amb la il·luminació del gran arbre de Nadal de la plaça. Tot seguit, l’ABDE Projecte Fama Girona oferirà un ball nadalenc i començarà la cercavila a càrrec de la Girona Marxing Band i la Mula Baba fins a la plaça de la Independència. Allà, es repetirà el ball i a continuació s’oferirà una xocolatada popular, una activitat que compta amb la col·laboració de l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça Independència. A partir de les 18 h, però, la mateixa Girona Marxing Band i la Mula Baba oferiran una cercavila prèvia a l’encesa que sortirà des del carrer del Migdia (a la cantonada amb el carrer de la Creu) i arribarà fins a la plaça de Catalunya.

Enguany, l’encesa de llums es fa el divendres a petició dels comerciants de la ciutat, per tal que coincideixi amb el “Black Friday”, amb l’objectiu de donar el tret de sortida a la campanya nadalenca. Cal assenyalar que l’ABDE Projecte Fama Girona és un projecte educatiu format per alumnes d’edats compreses entre els 4 i els 17 anys de l’IES Santa Eugènia, l’IES Vicenç Vives, l’IES Carles Rahola, l’IES Narcís Xifra i el Club Fama Pedret amb els Fama Kids.

Les ornamentacions instal·lades en la campanya nadalenca d’enguany estan compostes exclusivament de figures LED, que són les més recomanada com a ornamentació eficient per part de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya. Amb la tecnologia LED no només s’estalvia en consum elèctric, també es produeix un estalvi ambiental pel que fa a les emissions de CO2 i, per tant, es fomenta la sostenibilitat.

S’han creat cinc zones repartides per la ciutat amb il·luminacions variades amb la finalitat de crear un recorregut de llum pels residents i visitants:

- Zona Barri Vell

- Zona Mercadal

- Zona Eixample i Carme

- Zona Sant Narcís i Devesa

- Zona Santa Eugènia i Can Gibert

A part dels carrers habituals, s’ha il·luminat també la Gran Via de Jaume I i tota l’avinguda de Sant Narcís, a més s’allarga la il·luminació del carrer de Santa Eugènia fins a la plaça de Santa Eugènia. També s’ha reforçat la il·luminació a la plaça de la Independència i l’avinguda de Sant Francesc.

La il·luminació dels carrers de Girona per Nadal estarà acompanyada d’instal·lacions efímeres a la plaça dels Països Catalans i a la rotonda del pont de Pedret (la rotonda de la Copa). Aquests projectes artístics amb llum han estat dissenyats pel paisatgista Martirià Figueras i estan inspirats en Girona,Temps de Flors. A la rotonda de Joaquim Vayreda –davant del Palau de Fires- s’hi ha col·locat un motiu nadalenc. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)