Notícies i comunicats

01/12/2015

Girona acull avui diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció) ha preparat diverses accions amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

Girona acollirà diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció), en col·laboració amb l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), ha coordinat aquestes accions amb l’objectiu principal de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i alhora motivar l’adquisició de coneixements sobre la sida, promovent un canvi d’hàbits i proporcionant informació sobre els recursos existents a la ciutat.

L’acte central de la commemoració d'avui es farà a les 12 h a la plaça de Miquel Santaló amb la lectura del manifest del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida 2015, que enguany té el lema de “Revoltes amb la prevenció”. Aquest manifest es llegirà a la mateixa hora a tots els actes organitzats arreu de Catalunya pel Comitè Primer de Desembre. Durant tot el matí, de 10 a 14 h, hi haurà una taula informativa i preventiva a la mateixa plaça de Miquel Santaló.

A banda d’aquest acte, cal destacar la taula informativa i preventiva sobre la sida que s’instal·larà dijous, de 10 a 14 h, a la Facultat d’Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona (UdG), on es faran també proves ràpides de detecció d’anticossos del VIH. Membres de Salutacció, un grup de voluntariat (estudiants de la UdG formats en un curs de promoció de la salut per a joves) i estudiants de l’AECS informaran a la comunitat universitària sobre aquesta malaltia.

La Taula de Salut Jove a Girona està constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Universitat de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)