Notícies i comunicats

30/09/2019

L'Ajuntament de Girona millorarà l'accessibilitat d'una desena de passos de vianants de diferents barris de la ciutat en els propers mesos

Les actuacions se centraran en l'entorn del Centre d'Educació Especial Palau.

L’Ajuntament de Girona millorarà l’accessibilitat d’una desena de passos de vianants de diferents barris de la ciutat en els propers mesos. Concretament, s’actuarà al barri de Sant Ponç, a l’Eixample Nord i a Montilivi, on es portarà a terme un treball important a l’entorn del Centre d’Educació Especial Palau.

“Totes les actuacions previstes s’han dissenyat i programat tenint en compte les directrius del Pla de mobilitat urbana i del Pla d’accessibilitat i pensant, sobretot, en millorar l’accessibilitat en aquells punts de la ciutat més concorreguts o que poden ser més sensibles, com els que estan a prop dels centres mèdics o de les escoles”, ha assenyalat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

A Sant Ponç, s’adaptaran dos passos zebra per travessar el carrer de l’Esport a banda i banda del carrer de la Font de la Lluna. Aquests dos punts formen part de l’itinerari habitual per accedir a peu a les instal•lacions del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG.

Pel que fa a les tasques previstes al barri de l’Eixample Nord, s’actuarà al pas de vianants de la cruïlla de l’avinguda del 20 de Juny amb el carrer de Bonastruc de Porta i al pas per travessar el carrer de l’Illa, a la zona de la Devesa. En aquest segon cas, el punt per travessar fa cantonada amb el carrer del Mossèn Joan Pons i forma part del recorregut dels vianants per accedir al CAC Güell.

Per últim, a la pujada de la Creu de Palau, s’actuarà en sis passos de vianants diferents. S’adaptaran, per un costat, els passos zebra que fan cantonada amb la pujada de la Creu de Palau dels carrers del Roc de Frausa, del Comanegre i del Mas Barril. Per altra banda, s’adaptaran tres passos de vianants de la mateixa pujada de la Creu de Palau: el que fa cruïlla amb el carrer del Pic de la Dona, el de davant del número 64 –al costat de la parada de bus- i el de la banda sud de la cruïlla amb l’avinguda de Lluís Pericot.

Es preveu que els treballs s’adjudiquin aquesta tardor i que puguin iniciar-se abans d’acabar el 2019. A partir de llavors, el termini previst d’execució serà de sis mesos. La licitació de les obres s’ha aprovat avui per un import de 79.653,28 euros (IVA inclòs). 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)