Notícies i comunicats

06/09/2019

Axel Void plasmarà una obra de gran format a tres parets del Campus Montilivi pel festival Milestone Project 2019

El festival d'art urbà donarà el tret de sortida ahir, 5 de setembre, i s'allargarà fins al dia 21.

Ahir, dijous 5 de setembre, a places i carrers de la ciutat de Girona es varen començar a instal.lar els grafistes del Milestone Project 2019, reconegut per la majoria d’artistes que hi ha passat al llarg dels any com el festival de referència a nivell estatal en el seu àmbit, no tant per la seva dimensió i durada com pel seu component internacional.

Una obra de gran format a les parets del Campus Montilivi de la Universitat de Girona serà la il·lustració estrella d’aquesta nova edició del Milestone, que enguany porta artistes de diferents geografies. Aquesta peça serà creada per Axel Void, un rellevant artista arribat dels Estats Units, en una nova edició en que el festival col•laborarà també amb els germans Roca a través d’un mural que rendirà homenatge als seus pares. El Milestone Project començarà el proper dijous, 5 de setembre, i s’allargarà fins al dia 21, data en que les obres quedaran finalitzades.

Axel Void, artista que va viure una temporada a Espanya i va formar-se estudiant Belles Arts a Sevilla, Granada i Cadis, serà l’encarregat d’obrir la programació i treballarà en tres parets de gran format en les que plasmarà un sol mural. Les parets escollides són propietat de la Universitat de Girona i se situen a l’edifici Lear del Campus Montilivi. L’artista hi estarà del 6 al 12 de setembre.

El segon artista en deixar la seva obra a Girona serà Mohamed L’Ghacham, que entre el 8 i el 12 de setembre vestirà una nova façana a la ciutat. Per l’especificitat de l’artista, hores d’ara el festival no pot confirmar quina serà la ubicació del seu treball ni el tema. S’informarà properament.

Amb la voluntat d’expandir el festival i arribar allà on encara no ha arribat, Millo, l’artista italià que ha exposat obres arreu del món, prepararà un mural de gran format i qualitat al barri de Germans Sábat, una de les zones que el Milestone Project encara no ha trepitjat –concretament a la plaça Germans Sábat Residenc–. L’artista hi treballarà del 12 al 19 de setembre.

Homenatge dels germans Roca

Durant la preparació del festival, l’organització ha recollit una voluntat dels germans Roca de fer un homenatge als seus progenitors, una família de llarga tradició als fogons de la ciutat i que actualment, gràcies a la projecció de la generació actual porta els seus plats per tot el món. Finalment aquest homenatge gràfic i visual serà en un espai encara per confirmar i de la mà d’un artista local d’experiència contrastada. L’obra s’iniciarà durant el festival d’enguany i en breu la direcció revelarà el nom de l’artista i informarà de la ubicació, dates i planteig. Estigueu atents!

Convocatòries de premsa

Per facilitar l’accés als mitjans en la cobertura informativa del festival Milestone 2019, us proposem visitar les obres a partir del divendres 13 de setembre, aproximadament a l’equador del procés de creació, fet que us permetrà disposar d’informació i imatges més concretes. Us informem també que el proper dissabte 14 al matí, la alcaldessa de Girona Marta Madrenas i el regidor de cultura Carles Ribas tenen previst visitar les obres i fer un recorregut pels diferents espais. Us convocarem oportunament.


ELS ARTISTES 2019

 • Axel Void – del 6 al 12 de setembre a l’edifici Lear del Campus Montilivi
  Axel Void (Alejandro Hugo Dorda Mevs) va néixer a Miami el 1986. Va ser criat a Espanya des dels tres anys, on va ser fortament influenciat pels clàssics de la pintura i el dibuix. Va estudiar Belles Arts a Cadis, Granada i Sevilla i en acabar es va establir a Berlin per una temporada fins que al 2013 es va traslladar a Miami, on actualment resideix.
  Void ha estat en contacte amb l’art de carrer des de 1999. És un artista multimèdia impulsat per un apassionat interès en l'art de la narració de contes. Tant si exploren realitats viscerals com la deliciosa nebulosa de la nostàlgia, cada obra documenta la sinceritat amb una intriga gairebé periodística. L’artista es basa en explicar històries inèdites de gent corrent i moments quotidians, experimentant els entorns socials i familiars i les pors i triomfs. Els seus personatges ascendeixen a metàfores de la condició humana.
  http://axelvoid.com
 • Mohamed L’Ghacham – del 8 al 12 de setembre
  Mohamed L'Ghacham és un pintor muralista de Mataró que va néixer a Tanger el 1993. L’artista sempre ha estat interessat per les arts plàstiques: a l’institut va descobrir el món del graffiti i anys després va començar a sentir-se atret pels pintors més clàssics i el llenguatge que aquests utilitzen.
  La seva obra és principalment figurativa, de caràcter realista i amb tocs impressionistes. Aquest crea escenes a partir de la vida quotidiana combinant amb l’imaginari visual de la fotografia de finals del segle XX. Actualment la seva obra és una barreja entre pintura i tècniques clàssiques amb el muralisme més contemporani.
  http://www.mohamedlghacham.com
 • Millo (Italia) – del 12 al 19 de setembre a la plaça Germans Sábat Residenc
  L’artista italià Francesco Camillo Giorgino, conegut com a Millo, pinta murals a gran escala que presenten habitants amables que exploren el seu entorn urbà. Utilitza línies simples en blanc i negre amb guions de color, i sovint incorpora elements d’arquitectura a les seves pintures de diversos pisos.
  Al llarg de la seva carrera professional, ha participat en diversos festivals d'art street i esdeveniments artístics d'ONG d'arreu del món. Ha pintat als Estats Units, Rússia, Xina, Austràlia, Tailàndia, Argentina, Xile, Marroc, Espanya, Portugal, Regne Unit, Holanda, Polònia, Lituània, Bielorússia, Ucraïna i, per descomptat, Itàlia.
  Les seves obres s’han exposat a Los Angeles, Chicago, Berlín, Londres, Amsterdam, Milà, Roma i Florència entre d’altres, i el 2014 va guanyar el concurs B.Art, que li va permetre pintar 13 pintures murals de diversos pisos a la ciutat de Torí.
  https://www.millo.biz

Sobre el festival

El Milestone Project, el Festival d'Art Urbà Contemporani de Girona, va néixer el 2012 amb l'objectiu de connectar la cultura i la societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l'espai públic. Així, durant set edicions, ha convidat als principals artistes urbans de l'escena internacional perquè transformessin racons gironins en obres d'art de gran format, deixant imatges icòniques com la Cocollona gegant. 

FONT: COMEDIA. Comunicació & Mèdia sl

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)