Notícies i comunicats

16/02/2016

L'Ajuntament de Girona s'estructurarà en vuit àrees de gestió

Sostenibilitat s'afegeix als set departaments existents fins ara i es creen les regidories delegades de Turisme i Cultura i la figura de la vicealcaldia.

L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, va explicar ahir les principals modificacions que es produiran en el cartipàs del consistori arran de la seva recent investidura en el càrrec. La remodelació de l’organització té com a principal novetat l’estructuració de l’Ajuntament en vuit àrees de gestió, una més de les que hi havia fins ara. D’aquesta manera, Sostenibilitat –fins ara inclosa dins l’Àrea d’Hisenda i Sostenibilitat- se suma a Alcaldia; Ciutadania; Urbanisme i Activitats; Hisenda i Règim Interior –que canvia la denominació–; Promoció i Ocupació; Seguretat, Mobilitat i Via Pública, i Serveis a les Persones. Amb la creació d’aquesta nova àrea, el fins ara regidor de Sostenibilitat i Projecte Ferroviari, Carles Ribas, passa a ocupar una tinença d’alcaldia.

El nou cartipàs incorpora també la figura de la vicealcaldia, que es correspon en funcions amb la de la primera tinença d’alcaldia, tal com va explicar l’alcalde Albert Ballesta. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones, Eduard Berloso, serà nomenat vicealcalde i, per tant, exercirà de primer tinent d’alcalde. La segona tinent d’alcalde seguirà sent Marta Madrenas; la tercera, Glòria Plana; i la quarta, M. Àngels Planas. Isabel Muradàs passarà a ser cinquena tinent d’alcalde, precedint Joan Alcalà (sisè tinent d’alcalde) i Carles Ribas (setè tinent d’alcalde).

La nova estructuració municipal comportarà també canvis en l’Àrea d’Alcaldia i de Serveis a les Persones. Se suprimiran les figures dels regidors adjunts a l’Alcaldia, que fins ara ocupaven Isabel Muradàs, Marta Madrenas i Glòria Plana, i es crearan les figures del regidor delegat de Cultura, càrrec que ocuparà Carles Ribas, i de la regidora delegada de Turisme, que recaurà sobre Glòria Plana. Pel que fa a l’Àrea de Serveis a les Persones, el fins ara regidor de Participació i Joventut, Cristóbal Sanchez, passarà a assumir les competències de Cooperació, mentre que les de Participació s’integraran a Serveis a les Persones. Sanchez mantindrà les competències sobre el Servei de Joventut.

Pel que fa als càrrecs de confiança, desapareixen la figura del gerent i del coordinador d’Arts Escèniques i es crea la figura del comissionat de Cultura, Comunicació i Transparència. De la mateixa manera, el coordinador de Programes passa a dependre d’Alcaldia i l’assessor jurídic passarà a ser assessor de l’Àrea de Servei a les Persones.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)