Notícies i comunicats

19/02/2016

Sotrac, Tortellinis, Failovers, Rooms, Edward Estlin, The Holy Sinners i Greda Street Band, seleccionats pel jurat per actuar a "Strena't a l'INTRO"

Xakras, guanyadors de la votació popular, a la que han participat prop de 4.000 persones.

Un total de 10 bandes participaran a “Strena’t a l’INTRO”, la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2016, que tindrà lloc en escenaris del Festival Strenes els dies 8 i 15 d'abril i en el marc del 360Fest, el 30 d’abril. Les bandes que participaran són SOTRAC, TORTELLINIS, FAILOVERS, ROOMS, EDWARD ESTLIN, THE HOLY SINNERS I GREDA STREET BAND, que han estat escollides pel jurat; XAKRAS, guanyadors de la votació popular; i dues bandes procedents d’altres concursos: ERIO, del concurs Salt The Musics; i RIF DE TRAMUNTANA, de l'Escena Bisbalenca. En aquesta fase, s'escolliran 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona on les bandes actuaran com a teloneres de formacions reconegudes.

Un total de 30 bandes gironines va ser admeses al procés de selecció. L’elecció del jurat no ha estat fàcil doncs hi havia molta qualitat entre les propostes. El jurat d’aquesta primera selecció estava format pel guitarrista de Sopa de Cabra Josep Thió; la programadora del Club Yeah de Girona, Lucía Rocha; els periodistes Pili Turón (Diari de Girona) i Xavier Castillón (El Punt); i el músic i representant de les Cases de la Música, Edu Bonet. Al llarg de totes les fases el jurat anirà canviant i incorporant professionals de l’àmbit de la música.

En aquesta edició, el concurs ha tornat a obrir la possibilitat al públic de votar online amb un gran èxit de participació, gairebé doblant els vots de l’any passat: durant 10 dies prop de 4.000 persones van votar a través de l’aplicació creada pel concurs dins la plataforma Easypromos.

Durant la primera fase i amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d’informació per als grups emergents, l’INTRO ha organitzat, conjuntament amb l’Espai Marfà, tallers gratuïts adreçats a bandes novells. El proper, Comunica la teva banda amb èxit a l’entorn digital, a càrrec de l’empresa Playbrand, tindrà lloc el 2 de març a La Marfà (19.00 h).

El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)