Notícies i comunicats

19/02/2016

Girona acollirà la quarta edició de la Jornada de l'Esport Femení el diumenge 6 de març

La plaça de Salvador Espriu, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i el riu Onyar seran els tres espais on es duran a terme les activitats de les divuit disciplines esportives que seran presents a l'esdeveniment.

Font: Ajuntament de Girona

La quarta edició de la Jornada de l’Esport Femení – “Dona” un pas per l’esport tindrà lloc el proper diumenge 6 de març en tres espais de la ciutat: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i el riu Onyar. De 9.30 a 13.30 h, es portaran a terme activitats i accions de divulgació de divuit disciplines esportives diferents: hoquei patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, bàdminton, futbol, marxa nòrdica, kick-boxing i paleo-entrenament.

La jornada també comptarà amb activitats obertes per a tothom, com un entrenament obert per córrer amb les Girunneres, un entrenament d’alta intensitat, classes de pilates per a esportistes o classes d’hipopressius, a més d’un flashmob obert a tothom. Aquestes propostes es completaran amb una jornada prèvia que, sota el nom de “Dona Activa = Qualitat de vida”, es portarà a terme el divendres 4 de març, de 16 a 19 h, a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de sensibilitzar les dones de la importància d’adquirir uns hàbits saludables pel que fa a activitat física i alimentació per garantir el benestar físic i psicològic. Paral·lelament s’ha treballat també als instituts de secundària de la ciutat i la demarcació amb xerrades i itineraris esportius –encarats a la jornada del 6 de març- que tenen com a objectiu conscienciar per trencar estereotips i incentivar que les noies provin i practiquin tots els esports.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha parlat sobre els valors de l’esport i de la importància de “conscienciar sobre la importància de la pràctica esportiva”. “Aquesta és una jornada que no s’hauria de celebrar perquè no hauria de ser necessari destacar la pràctica esportiva de les dones, però malauradament no és així i n’hem de ser conscients”, ha afirmat.

Per la seva banda, el diputat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas, ha remarcat que “l’esport a Girona té un gran nom en diferents modalitats d’elit que estan començant a repuntar també en l’esport femení”. El representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, s’han pronunciat en la línia de potenciar el projecte de la Jornada de l’Esport Femení per seguir treballant amb l’objectiu “de la igualtat efectiva entre homes i dones”.

Per tal de fer promoció de la pràctica esportiva femenina, per a aquesta edició s’han elaborat cinc càpsules de vídeo que, sota el nom de “5 dones, 5 esports”, donen a conèixer el testimoni personal de cinc esportistes d’alt nivell de les nostres comarques: la jugadora de bàsquet Noemí Jordana, l’entrenadora de rugbi Coral Vila, la patinadora Anna Quintana, la jugadora d’hoquei Carla Dorca i l’atleta banyolina Esther Guerrero.

La IV Jornada de l’Esport Femení està organitzada per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya a Girona, el Consell Esportiu del Gironès i l’Associació MovArt i compta amb la col·laboració de diverses entitats esportives del territori, com el GEiEG, l’UniGirona, el CPA Olot, el CPA Girona, l’Associació Girona Judo, el Foment Deportiu Cassanenc, el Girona FC, l’Handbol Bordils, la UE Sarrià, el Salt Gimnàstic Club, el Club de Piragüisme Salter, Sala d’Armes de l’Onyar, la UE L’Estartit, Oswald Gym, Nordic Walking Girona, Orígens Paleo i el Bàdminton Salt, a més de col·lectius com les Girunneres.

Podeu trobar més informació al web: www.jornadaesportfemeni.cat

Girona, Ciutat de l’Esport Femení

En el marc de la presentació de la jornada, la tinenta d’alcalde Isabel Muradàs ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament de Girona és “anar més enllà” d’aquesta jornada i engegar la iniciativa Girona, Ciutat de l’Esport Femení, un projecte per promoure l’esport femení a tots els nivells i convertir la ciutat en un referent en aquest terreny.

Equips de la ciutat que competeixen a la màxima categoria en la seva disciplina esportiva o activitats populars com la Cursa de la Dona, que va reunir més de 3.000 participants en la darrera edició, són dos dels motius que han empès la ciutat a desenvolupar aquest nou projecte. Properament s’iniciarà l’estudi de l’estat actual de la pràctica esportiva a Girona i a partir d’aquí es dissenyaran les línies a seguir en aquest àmbit. En aquesta línia, Muradàs ha donat a conèixer també que la ciutat serà la seu de la final de la challenge Dona Bike el proper 6 de novembre.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)