Notícies i comunicats

23/01/2018

La Policia Municipal de Girona homenatja les persones que han destacat per defensar la seguretat pública durant el 2017

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha presidit la Diada de la Policia Municipal d'enguany.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit aquest matí la Diada de la Policia Municipal de Girona. L’acte, que ha comptat també amb la participació del regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i per l’inspector de la Policia Municipal, Joan Jou, ha tingut lloc a l’auditori del Centre Cultural La Mercè.

 

La jornada ha servit, com és habitual, per distingir els membres de la Policia i els ciutadans a títol individual que durant l’any han destacat amb la seva actuació en defensa dels drets fonamentals i de la seguretat pública. Durant l’acte s’han lliurat les creus al mèrit policial en la categoria d’argent i els diplomes al mèrit policial, a més dels reconeixements als agents que porten 25, 30 i 35 anys al cos.

 

“La necessitat de la ciutadania de sentir-se segura està reconeguda com un dret fonamental. La seguretat és una condició necessària per al funcionament de la societat i un dels principals criteris per assegurar la qualitat de vida. Per tant, és obligació del bon governant posar els mitjans necessaris per garantir la seguretat de les persones. La seguretat, avui, té un caràcter transversal i la manera de garantir-la és a través de mitjans molt diversos. Però és evident que la Policia és un dels eixos fonamentals de la seva vertebració”, ha remarcat l’alcaldessa, que ha repassat també els diferents esdeveniments que han tingut lloc aquest any a la ciutat.

 

Per la seva banda, el regidor Eduard Berloso ha posat èmfasi en la vocació de servei públic de la Policia Municipal i ha encoratjat els agents a mantenir-se “atents al que passa als nostres carrers i seguir ferms en vetllar per al benestar dels nostres conciutadans i les nostres conciutadanes. U us vull encoratjar, sobretot, a fer-ho amb humilitat i amb un somriure, amb l’amabilitat del que estima la feina que fa i que la fa amb generositat i per al bé comú, que són dels valors més apreciats de la nostra societat”.

 

Enguany, abans de començar l’acte, la Unitat Canina de la Policia Municipal ha fet una exhibició al claustre del Centre Cultural La Mercè.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)