Notícies i comunicats

25/01/2018

La Mercè convida als seus usuaris a participar en al projecte de Temps de Flors d'aquest any 2018

"Bons auguris" és el projecte de l'Escola Muncipal d'Art per Temps de Flors 2018 al centre cultural La Mercè; una proposta participativa, on tots els alumnes de l'EMA i l'Escola d'escriptura de l'EMHU hi són convidats.

La proposta que presentem sota el títol "Bons auguris", es basa en la tradició Japonesa dels Koinobori. Aquesta tradició dels Koinobori és la celebració del dia dels infants, que al Japó és el 5 de maig.

Tradicionalment al Japó associen la carpa amb les nenes i nens, fent un paral·lelisme de la força i el valor que fa la carpa que neda contra corrent amb el creixement i l'aprenentatge dels infants.

Els Koinobori són com estels/banderes en forma de carpa que onegen amb el vent. Aquestes carpes al vent representen l'esperança de cada família cap a les més petites de la casa, perquè creixin fortes i sanes com les carpes salvatges. També hi pengen banderoles amb text, amb els bons auguris per a cada infant.

Així doncs jugant amb aquesta tradició Japonesa dels Koinobori, el projecte "Bons auguris" relaciona els estudis i coneixements que s'imparteixen al Centre Cultural La Mercè (amb l'Escola Municipal d'Art i l'Aula d'Escriptura de l'EMHU) amb l'esforç de les carpes per nedar i remuntar el riu.

Bons auguris per l'esforç i el gaudi d'adquirir coneixements nous i amb l'esperança que ens ajudin a ser més creatius, comprensius, crítics i lliures. Que tinguem més eines per expressar i canalitzar l’art i que puguem ser feliços amb allò que fem.

Aquestes carpes al vent al claustre del Centre Cultural La Mercè, simbolitzaran els bons presagis d'aprenentatge de l'alumnat de les escoles de l'EMA i l'EMHU.

Bons auguris juga amb la simbologia de l'esperança, amb l'expectativa de resultats favorables relacionats a esdeveniments i circumstàncies de la vida o del món en el seu conjunt. Vol ser una mirada optimista del moment que ens toca viure.

La part participativa (ubuntu):

Per a la realització d'aquestes carpes al vent, cal gent en diferents tasques;

 1. Confecció de la carpa Koinobori: Cosir amb teles blanques la forma d'una carpa.
  Si teniu màquina de cosir, ens podeu ajudar a confeccionar amb tela blanca la forma de carpa.
 2. Pintar la carpa: Pintar cada Koinobori.
  Si us agrada pintar, us convidem a pintar carpes.
 3. Bons auguris: Escriure desitjos.
  Si teniu bons desitjos i bons auguris, us convidem a escriure'ls a les banderoles.
 4. Muntatge: Penjar els Koinoboris i posar les flors.
  Si us agrada arremangar-vos, us convidem a donar-nos un cop de mà al muntatge.

Instal·lació:

La instal·lació constarà de dues parts, una part a la part superior del claustre, penjant els peixos i banderoles amb text de cables lligats a les baranes dels balcons del primer pis del claustre. L'altra part serà a terra fent un llit de flors.

Per apuntar-s’hi:

A la secretaria de les Escoles de l'EMA i EMHU (Rosa Cano) 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)