Notícies i comunicats

29/01/2018

Roko Banana, guanyadors de l'INTRO 2017

La banda banyolina i els gironins Person Person van actuar divendres a la final de La Marfà.

Els banyolins Roko Banana van ser escollits guanyadors de l’INTRO 2017 pel jurat de la final divendres passat a l’Espai Marfà de Girona. A la final, que el 2 de novembre que es va suspendre juntament amb tots els actes de Fires d’aquell dia per protestar contra l’empresonament dels consellers del Govern, també hi van participar els gironins Person Person.

El jurat, format pel músic Xebi Salvatella (Xebi SF, Sàvats); els periodistes Rocío Rodríguez i Pau Planas, de La Tornada; Jordi Serrat, programador musical de les festes del Tura d’Olot; i Fran Arnau, gerent de Link Produccions i director dels festivals ÍTACA, Cultura i Acció i Portalblau, va destacar l’evolució de les dues bandes al llarg del concurs i sobretot, la posada en escena i l’actitud de Roko Banana.

Com a premi, els bannyolins actuaran a l’escenari de les Barraques de La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2018 i tres concerts remunerats a les properes Festes del Tura d’Olot, les Festes de Salt i les Festes de Torroella.

Inscripcions INTRO 2018

D’altra banda, continuen obertes les inscripcions pel Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2018 fins al proper dimecres 31 de gener. Igual que l’any passat, un total de 8 bandes seran seleccionades per passar a la primera eliminatòria i actuar en diversos escenaris de la ciutat de Girona dins el festival Strenes: un jurat format per professionals del sector musical gironí seleccionarà 7 bandes d’entre les propostes que es presentin; a més, també es classificarà la banda més votada a través d’un concurs a Facebook que tindrà lloc del 5 al 15 de febrer.

El concurs està obert a bandes emergents de les comarques gironines que actualment no tinguin contracte discogràfic. No s’acceptaran grups de versions.

El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups emergents, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)