Notícies i comunicats

31/01/2018

Un miler de nens i nenes de sis escoles de Girona participen en la festa de cloenda de la campanya DENIP 2018

L'acte de comiat va tenir lloc ahir al matí al parc del Migdia de la ciutat.

Un any més l’Ajuntament de Girona s’ha sumat a la celebració de l’acte de cloenda de la campanya del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), que va tenir lloc ahir al matí al parc del Migdia de la ciutat i va comptar amb la participació de prop d’un miler de nens i nenes de sis centres educatius de Girona. La proposta d’enguany ha portat per títol “Protagonistes per la pau”.

 

L’acte va comptar amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, que va voler donar les gràcies a tots els participants “que han fet possible la campanya, amb la qual es vol seguir treballant el valor de la pau, de la mateixa manera que ens comprometem a fer-ho des de l’Ajuntament de Girona”. A l’acte també hi va assistir el regidor delegat de Cooperació, Cristóbal Sànchez.

 

Al llarg del mes de gener les escoles participants han estat treballant els valors de la cultura de la pau i els drets humans a través de diferents tallers i dinàmiques escolars, mitjançant la cerca d’informació sobre persones anònimes o conegudes, internacionals o locals, que han construït la pau des del seu dia a dia. Tots els tallers han sigut dinamitzats per alumnat dels cicles formatius d’Educació Infantil, Animació Sociocultural i Integració de Girona i Figueres, dels instituts Vallvera, Montilivi i Ramon Muntaner.

 

Dins de l’ampli llistat de vides per la pau que han treballat s’hi troben activistes; Nobels de la Pau, com Malala Yousafzai; economistes, com Arcadi Oliveras; pallassos, com Tortell Poltrona, o l’alcaldessa de Lampedussa i defensora de les persones refugiades, Giuseppina Nicolini, però també hi ha gent anònima com Marley Díaz, que fa dos anys va iniciar la campanya #1000BlackGirlBooks per aconseguir una donació de 1.000 llibres en els quals la protagonista fos una nena negra, tipa de no poder-se identificar amb les lectures escolars recomanades.

 

L’acte d’ahir, amenitzat per l’actuació dels Pallassos Sense Fronteres, va comptar amb la participació de l’escola Migdia, el FEDAC Sant Narcís, l’escola de Santa Eugènia, l’escola Doctor Masmitjà, l’escola Maristes i l’escola Àgora, tot i que la campanya ha estat adreçada a totes les escoles de primària de la ciutat. La jornada ha estat organitzada per la Coordinadora d’ONG Solidàries amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)