Notícies i comunicats

02/02/2018

L'Ajuntament de Girona renova la senyalització dels ponts de la ciutat

En total, s'han instal·lat 25 plaques en les passeres que travessen els rius Ter, Onyar i Galligants.

L’Ajuntament de Girona ha renovat recentment la senyalització dels ponts damunt dels rius de la ciutat. Concretament, aquest mes de gener s’han instal·lat 25 plaques en un total de 15 passeres que travessen els rius Ter, Onyar i Galligants en diferents punts del municipi. Algunes s’han col·locat de nou i altres han substituït plaques anteriors que havien quedat malmeses.

 

Damunt del riu Ter, s’han senyalitzat el pont de la Barca i el pont de l’Aigua. Damunt del riu Onyar, s’han senyalitzat el pont de la Font del Rei, el pont de l’Areny, el pont de Tomàs Lorenzana, el pont de l’Alferes Huarte, el pont de Pedra, el pont de les Peixateries Velles, el pont de Sant Agustí, el pont d’en Gómez, el pont de Sant Feliu i el pont de Pedret. Per últim, damunt del riu Galligants s’han senyalitzat el pont de la plaça dels Jurats, el pont de la Font del Bisbe i el pont d’en Pericot.

 

Com a novetat, les plaques inclouen tant el nom del pont com el riu que travessen.

 

El regidor de la UMAT, Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha ressaltat que “amb aquesta actuació formalitzem una nomenclatura que ja era la que s’utilitzava en l’àmbit quotidià”.

 

En el Ple municipal del 24 d’octubre del 2017 es van aprovar les denominacions populars dels ponts de la ciutat. Del total de 15 ponts, es van aprovar de nou totes les denominacions menys les dels ponts de Tomàs Lorenzana i de Sant Feliu, que ja existien al nomenclàtor.

 

Al següent enllaç es poden consultar les plaques dels ponts, juntament amb les plaques dels carrers, en un plànol de la ciutat.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)