Notícies i comunicats

16/02/2018

Dilluns comencen les assemblees dels pressupostos participats dels barris de Girona

S'han rebut més de 200 propostes ciutadanes en la fase de recollida d'aportacions a través del web municipal.

Dilluns que ve, dia 19 de febrer, començaran les assemblees dels pressupostos participats dels barris de Girona, que es portaran a terme a tots els sectors per recollir les propostes que, després del procés de valoració tècnica, se sotmetran a consulta ciutadana entre l’11 i el 24 de juny. Devesa-Güell, Torre de Taialà, Mas Catofa i Germans Sàbat seran els primers barris on tindran lloc les reunions. Dimarts se celebraran les de la Vall de Sant Daniel, Figuerola-Bonastruc i Montjuïc.

Les entitats presentaran propostes de millora d’acord amb la quantitat que s’ha assignat al seu barri. Les propostes que la ciutadania ha volgut fer arribar a l’Ajuntament a través del formulari obert en el web municipal des de finals de gener també es presentaran el dia de l’assemblea per debatre-les amb les que presentin les associacions.

En la primera fase del procés, en què els veïns i veïnes de Girona han tingut l’opció de proposar projectes per portar a terme al seu barri a través d’un formulari al web municipal, s’han rebut més de 200 propostes. Els barris dels quals s’han enviat més aportacions han estat l’Eixample, Fontajau, Sant Narcís, Carme-Vista Alegre, Montilivi i Devesa-Güell.

A les assemblees, del total de propostes se n’acabaran prioritzant fins a un màxim de cinc, que es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica per tal que emetin els informes pertinents sobre la viabilitat de cadascuna. Aquests informes es presentaran a les properes assemblees de barri, que es portaran a terme entre el 16 i el 27 d’abril. Allà s’acabaran de definir els projectes que se sotmetran a consulta ciutadana del juny.

La ciutadania pot trobar la informació sobre les assemblees i la resta del procés als butlletins informatius que està rebent aquests dies a casa i al web municipal www.girona.cat/consultabarris  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)