Notícies i comunicats

07/06/2018

L'Arxiu Municipal de Girona organitza una viquimarató aquest dissabte per commemorar el Dia Internacional dels Arxius

L'objectiu de l'activitat és posar en valor la documentació que es custodia al centre, com ara al llibre del Sindicat Remença de 1448.

L’Arxiu Municipal de Girona ha organitzat una viquimarató aquest dissabte, dia 9 de juny, per commemorar el Dia Internacional dels Arxius. Es tracta d’una activitat gratuïta que tindrà lloc a l’Arxiu Municipal de les 9.30 h a les 13.30 h.

 

Una viquimarató és un esdeveniment on persones editores de Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai per publicar i millorar un tema o un grup d’articles de la Viquipèdia, a més d'incloure una sessió de formació bàsica per a nous editors i editores.

 

L’objectiu d’aquesta viquimarató és, doncs, donar a conèixer a la comunitat de viquipedistes, i a tothom que hi estigui interessat, la importància de la documentació que es custodia a l’Arxiu Municipal, que va des del segle XII fins a l’actualitat, per tal que es facin nous articles a la Viquipèdia relacionats amb aquests documents o amb els seus productors, o que es millorin els que ja existeixen. És el cas, per exemple, del llibre del Sindicat Remença de 1448, que forma part del registre de la Memòria del Món de la Unesco.

 

L’activitat està adreçada a qualsevol persona interessada en la història de Girona, en la documentació que es conserva a l’Arxiu Municipal o en la difusió de coneixements a través de la Viquipèdia, i en un sentit més ampli, a tothom que estigui disposat a aprendre i a passar-s’ho bé alhora.

 

El Dia Internacional dels Arxius es va celebrar per primera vegada l’any 2008, 60 anys després de la creació, per part de la UNESCO, del Consell Internacional d’Arxius (8 de juny de 1948), l’organització que aplega les institucions arxivístiques i els arxivers professionals d’arreu del món. L’Arxiu Municipal de Girona organitza cada any una activitat diferent per commemorar aquesta data.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)