Notícies i comunicats

21/10/2019

S'activa una bústia de correu per rebre vídeos i imatges de la repressió policial a Girona

Aquests documents s'utilitzaran per defensar la preservació de drets fonamentals en els processos judicials que les persones afectades vulguin desenvolupar, de manera que l'Ajuntament de Girona s'hi pugui presentar com a acusació popular.

L’Ajuntament de Girona ha activat una bústia de correu electrònic on la ciutadania pugui fer-hi arribar vídeos i imatges d’actuacions policials desproporcionades durant els incidents ocorreguts a la ciutat la setmana passada. Aquests documents s’utilitzaran per defensar la preservació de drets fonamentals en els processos judicials que les persones afectades vulguin desenvolupar, de manera que l’Ajuntament de Girona s’hi pugui presentar com a acusació popular.

La voluntat és la de demanar responsabilitats en aquells casos d’evident mala pràctica policial, on s’ha utilitzat l’ús de la força de manera arbitrària o desproporcionada, afectant a persones alienes als aldarulls ocorreguts els últims dies. També es vol demanar la investigació en els casos de persones ferides, per part de qualsevol col·lectiu, al llarg d’aquests episodis.

El correu electrònic on s’hauran d’enviar les imatges o vídeos és incidents@ajgirona.cat. Es demana a la ciutadania que hi faci constar l’hora i el lloc de l’enregistrament, i si és possible, una breu descripció dels fets que van presenciar. És un procediment similar al que ja es va dur a terme des del mateix ajuntament després de les càrregues del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Paral·lelament, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha enviat una carta als alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part del partit judicial de Girona, per adherir-se, si ho consideren, a aquesta acció de recollida d’informació i posterior procediment judicial, i així obrir-ho també als seus veïns i veïnes. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)