Notícies i comunicats

07/11/2017

Concurs "Fem el fanalet per anar a esperar els Reis"

Les escoles i instituts que hi vulguin participar cal que s'inscriguin a La Caseta Serveis abans del dia 24 de novembre de 2017.

Fa molts i molts anys, els nens anaven a esperar els Reis amb un manat d’espígol encès que ells mateixos es feien. L’espígol és una planta que es troba al bosc i que fa molta olor. Però des de fa uns cent anys, els nens hi van amb un fanalet. Sembla ser que aquest costum va començar als pobles de muntanya de les comarques gironines. Després es va escampar cap a Girona i les altres ciutats de la vall i, finalment, per tot Catalunya.

Per tal de fer conèixer i fomentar la tradició d’anar a esperar els Reis amb fanalet, l’Ajuntament de Girona i els Manaies de Girona, amb el patrocini d’Hipercor, convoquen el concurs “Fem el fanalet per anar a esperar els Reis” que es regeix per les següents:

 1. Podran prendre part en el concurs tots els nens i nenes del segon cicle d’Educació Infantil i 1r de Primària (P3 a 1r) de les escoles de Girona.
   
 2. La participació haurà de ser COL·LLECTIVA per als grups classe de nens i nenes de P3, P4, P5 i 1r. de Primària. Cada nen i nena de la classe haurà de construir el seu fanalet.
   
 3. Les escoles que hi vulguin participar i no s’hagin inscrit s’hauran d’inscriure abans del dia 24 de novembre de 2017, enviant un correu electrònic a: caseta@ajgirona.cat
   
 4. La tècnica per fer els fanalets és lliure i es pot utilitzar qualsevol material d’expressió plàstica que sigui habitual per al nen.
   
 5. El tema dels fanalets és lliure. Es tindrà en compte la relació temàtica entre els fanalets construïts a cada grup classe (poden ser tots iguals o diferents entre ells, però cal que responguin a un plantejament col·lectiu del tema escollit). Es valorarà tant l’originalitat del tema com el seu tractament o el treball realitzat pels nens i les nenes.
   
 6. Les mides i el sistema d'il·luminació són lliures.
   
 7. Els grups classe participants han de tenir finalitzats els fanalets abans del dia 11 de desembre de 2017. A partir d’aquest dia passarà el jurat seleccionador pels diferents centres on hi hagi grups que hagin fet la inscripció.
   
 8. El jurat estarà format per persones vinculades a l’Ajuntament de Girona, als Manaies de Girona, a Hipercor, al món artístic i al de l’Educació.
   
 9. Els premis s’atorgaran segons les següents categories:
  A: P3, P4 d’Educació Infantil
  B: P5 d’Educació Infantil i 1r d’Educació Primària Cada categoria tindrà un primer premi, dos segons i tres tercers.
   
 10. El lliurament de premis tindrà lloc el divendres 15 de desembre de 2017 ales 10h al Pavelló Municipal de Palau.
   
 11. El jurat podrà resoldre aquells aspectes no considerats en aquestes bases.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)