Notícies i comunicats

23/02/2018

Tres detinguts en el marc del dispositiu de furts en comerços com a presumptes autors de delictes de furt

Les detencions es van fer en el marc de l'operatiu, que la Policia Municipal va posar en marxa fa unes setmanes.

La Policia Municipal de Girona va detenir dimarts passat, Angela F.R. de 25 anys i veïna de Barcelona, i Concepción G.N. de 45 anys i Jose H.A. de 49 anys, ambdós veïns de Girona, com a presumptes autors de diversos delictes lleus de furt.

Al voltant de la una del migdia de dimarts dia 20, els agents de la Secció d’Investigació de la Policia Municipal de Girona, que feien servei de seguretat ciutadana de paisà, van veure Angela F.R., caminant pel carrer amb dues bosses de plàstic plenes de roba a les mans. A continuació els agents es van identificar com a policies i van demanar que els ensenyés el contingut de les bosses, moment en què la dona va reconèixer que la roba que portava l’havia sostret.

Els agents van comprovar que les peces de roba corresponien a dos comerços de Girona. En gestions posteriors, van retornar les peces robades per un valor de 151’93 euros i 129’75 euros, respectivament.

Seguidament, els agents van reprendre el servei i, al cap de pocs minuts, van observar com Concepción G.N, portava unes peces de roba sota els braços i s’amagava en un caminet intentant evitar la presència policia. Els agents van adreçar-se al lloc i van identificar-se com a policies. En aquest moment, Concepción G.N va confirmar que havia furtat les peces de roba d’un comerç de Girona. Els dos agents van comprovar que les peces tenien un valor de 142’45 euros i presentaven danys a la part posterior, lloc en el qual es posa el sistema d’alarma.

Mentrestant, la Central de Comandament de la Policia Municipal de Girona va comunicar la descripció d’una tercera persona que havia robat en una botiga de Girona. Agents de la Secció d’Investigació de la Policia Municipal de Girona van observar que passava l’autobús, i que al seu interior viatjava un home que es corresponia amb aquesta descripció. A continuació els policies es van dirigir a la següent parada del bus i van accedir a l’interior del vehicle. Es van identificar com a policies, i van demanar a Jose H.A., persona que coincidia amb la descripció, que sortís del bus per comprovar les bosses que portava. Un cop al carrer, van constatar que duia diferents peces de roba per valor de 129’93 euros amb les etiquetes i les alarmes posades. Jose H.A. va reconèixer que se les havia endut sense pagar d’un comerç de la ciutat.

Per aquests motius els agents de la Secció d’Investigació de la Policia Municipal de Girona van detenir Angela F.R., Concepción G.N. i Jose H.A., com a presumptes autors de diversos delictes lleus de furt.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)