Notícies i comunicats

27/02/2018

Dentistes de Girona pel Sàhara posa en marxa la tercera expedició solidària als campaments de refugiats sahrauís

El projecte compta amb el suport d'ACAPS-Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Celrà i Girona.

Dentistes de Girona pel Sàhara es consolida i viatja per tercer any consecutiu als campaments de refugiats sahrauís, a Tindouf (Algèria), per dur a terme tasques de treball humanitari en matèria de sanitat bucodental. L’equip, format per dentistes, higienistes i infermeres, viatjarà als campaments del 24 de març a l’1 d’abril. “Aquest any som 12. L’any passat érem 8 i el primer 5. Estem molt contents de veure com el projecte creix i avança en la seva missió d’ajudar els refugiats sahrauís”, afirma Daniel Ruiz-Giménez Coderch, coordinador del projecte.

En la seva primera expedició (2016), els dentistes van atendre més de 300 persones durant els 10 dies que van estar als campaments. L’any passat, la xifra va augmentar fins a 600 en tan sols 5 dies. Enguany, la intenció és que l’èxit sigui encara més gran perquè viatjaran amb tres grups de treball per poder atendre més persones.

Un any més, Dentistes de Girona pel Sàhara compta amb el suport d’ACAPS-Girona (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Girona) i l’Ajuntament de Celrà. A més a més, per a aquesta tercera expedició el projecte compta també amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

D’altra banda, i per poder fer front a les despeses que comporta la compra i enviament de material odontològic fungible i no fungible, Dentistes de Girona pel Sàhara ha posat en marxa una campanya de micromecenatge: “Cada any hem assolit l’objectiu econòmic que ens hem proposat gràcies a la solidaritat de les persones que confien en la nostra tasca. Esperem i desitgem que aquest any també ho puguem aconseguir”, explica Daniel Ruiz-Giménez.

També, es poden fer donacions fent un ingrés directament al seu compte bancari: ES73 0239 0806 7400 4896 5024.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)