Notícies i comunicats

01/03/2018

El projecte Investin Girona Figueres es reforça amb un acord amb el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària

La col·laboració s'ha establert des de la taula territorial de Girona, en la qual participen representants de catorze municipis de l'àrea urbana de la ciutat.

El projecte Investin Girona Figueres, impulsat pels ajuntaments de les dues ciutats, s’ha reforçat amb un acord amb el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona. La col•laboració s’ha establert en el marc de la cinquena sessió de la taula territorial de Girona, que es va dur a terme la setmana passada i en la qual van participar representants de catorze municipis de l’àrea urbana de la ciutat.

L’objectiu de l’acord és que els agents immobiliaris puguin aportar valor afegit a les propostes d’espais i puguin intervenir en la captació d’inversions que donen suport a les accions d’internacionalització.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha manifestat que “la taula territorial ens permet exercir de grup de pressió per tal de reivindicar les inversions necessàries que la ciutat es mereix i poder donar resposta als dèficits detectats”.

En aquest sentit, en el marc de la darrera reunió de la taula, també es va crear un espai per compartir bones pràctiques pel que fa a la dinamització dels polígons d’activitat econòmica (PAE) i per atraure inversions i es va presentar el nou fulletó informatiu del projecte Investin Girona Figueres. Aquest material de difusió es posarà a l’abast dels catorze ajuntaments de l’àrea urbana de Girona per promocionar el territori com a pol d’atracció d’inversions. Aquesta acció persegueix tant la promoció del programa Invest in com la implicació dels agents que intervenen en la captació d’inversions, a més de contribuir a detectar casos reals d’empreses que hagin tingut limitacions a causa dels dèficits de les zones d’activitat econòmica.

El programa Investin Girona Figueres és fruit de la col·laboració dels ajuntaments de Girona i Figueres per coordinar 22 municipis d’aquests sistemes urbans que participen al programa posant en valor i potenciant el territori de forma conjunta. El programa promociona més de 1.000 hectàrees que corresponen a 59 zones d’activitat econòmica. S’han concretat les pautes d’un protocol que permeten la col·laboració d’aquests ajuntaments amb l’objectiu de marcar les actuacions per tal de crear i atreure activitat que diversifiqui l’estructura econòmica i generi ocupació de qualitat, posant especial atenció a la reactivació del teixit industrial.

L’Ajuntament de Girona impulsa aquesta taula des de l’any 2015 dins el marc de l’Agència de Promoció Econòmica, amb l’objectiu de coordinar el desenvolupament econòmic dels municipis del sistema urbà de la ciutat. En l’àmbit de la concertació territorial i en el marc del programa Investin, Girona és un espai rellevant per promoure, difondre i captar inversions a l’espai urbà, industrial i tecnològic de l’àrea urbana de Girona.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)