Notícies i comunicats

13/03/2018

L'Ajuntament de Girona destina 130.000 euros a les subvencions de projectes artístics i activitats culturals

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 26 de març. Demà, dimecres, es farà una sessió informativa sobre aquestes ajudes a l'Espai Marfà (19 h).

L’Ajuntament de Girona destinarà un total de 130.000 euros a les subvencions de projectes artístics i activitats culturals a la ciutat aquest 2018. Recentment s’ha obert una nova convocatòria tant de les beques i subvencions Kreas com de les subvencions per a activitats culturals complementàries a l’oferta municipal. El termini per a la presentació de sol·licituds a les dues convocatòries finalitza el 26 de març.

A banda d’aquestes dues línies de subvencions, cal assenyalar que més endavant s’obriran també les ajudes per formar part del programa anual d’acompanyament artístic de l’Espai Marfà i per a l’enregistrament de maquetes.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha remarcat “l’aposta de l’Ajuntament de Girona per fomentar i promoure la creació en tots els àmbits artístics i culturals, així com per apropar la cultura a la ciutadania gironina”.

Les beques i subvencions Kreas estan destinades a la formació, creació, recerca i producció en qualsevol àmbit artístic i compten amb un import total de 100.000 euros. Aquests ajuts es divideixen en tres modalitats: beques de 1.000 euros de formació artística no reglada; beques de 3.000 euros de creació artística, i subvencions de fins a 20.000 € a la producció i difusió artística. L’import de la subvenció, però, com a molt pot representar el 70% del pressupost total de l’activitat.

Les subvencions per a activitats culturals complementàries a l’oferta municipal compten amb un import total de 30.000 euros. Estan dirigides a les entitats culturals sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats i es destinen a la realització d’activitats culturals a la ciutat de Girona per al 2018. En aquest cas, l’import de la subvenció sol·licitada serà com a màxim del 50% del pressupost del projecte presentat, i en cap cas superior a la quantitat de 5.000 € ni inferior als 1.000 €.

Les persones interessades en aquestes dues convocatòries poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme demà, dimecres 14 de març, a les 19h a l’Espai Marfà.

Les bases i la convocatòria d’aquests ajuts es poden consultar a través del web municipal http://www2.girona.cat/ca/area-cultura  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)