Notícies i comunicats

14/03/2018

La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies seran les activitats principals de la Setmana Santa a Girona

La programació d'actes començarà amb el pregó inaugural, a càrrec de Josep M. Fonalleras, el 22 de març i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 31 de març.

La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies tornaran a ser enguany les activitats principals de la Setmana Santa a Girona. La processó tindrà lloc el Divendres Sant –divendres 30 de març-, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 28 de març i el divendres 30, abans i durant la processó.

Com cada any, la processó sortirà a les 21 h des de la Catedral, punt on tornarà aproximadament dues hores després. A partir del migdia del divendres es podran veure els passos que formaran part de la processó en una exposició a la plaça de la mateixa Catedral.

Els Manaies formaran part de la processó i, prèviament, a les 19 h, desfilaran per la ciutat per anar a recollir el pendonista d’honor, que enguany és Carles Falcó Huguet. El penó es lliurarà el dimecres 28 de març, en una desfilada que sortirà a les 20 h des del castrum de Sant Lluc.

La programació d’actes de Setmana Santa començarà amb el pregó inaugural a càrrec de Josep M. Fonalleras el 22 de març i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 31 de març, a partir de les 12 h, a la plaça de Salvador Espriu. En cas de pluja, el concert es faria a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura.

La Fira del Ram, els concerts de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, la benedicció de les palmes, l’Exposanta o l’exposició al castrum de Sant Lluc completen les activitats que es faran a la ciutat del 22 al 31 de març per celebrar la festivitat de la Setmana Santa.

La regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha fet una crida als gironins i gironines “a participar a les activitats organitzades per celebrar la Setmana Santa a Girona perquè són part del patrimoni cultural i social de la ciutat”.

NOTA: Us enviem, adjunt, el tríptic informatiu de la Setmana Santa a la ciutat i el cartell de la Junta de Confraries de Setmana Santa a Girona, obra d’In Fraganti. El cartell de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona és obra de Maria Àngels Feliu. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)