Notícies i comunicats

07/11/2019

La consulta dels pressupostos participats dels barris de Girona del 2019 es farà entre el 18 de novembre i el 2 de desembre

A partir de dilluns de la setmana que ve la ciutadania començarà a rebre les credencials per poder votar als seus domicilis.

La consulta dels pressupostos participats dels barris de Girona d’aquest any començarà el dilluns 18 de novembre i es tancarà el dilluns 2 de desembre a les dotze de la nit. La votació serà, un any més, exclusivament electrònica i la ciutadania podrà escollir la proposta que més li agradi a través d’un portal al qual s’accedirà des del web www.girona.cat/consultabarris.

A partir de dilluns de la setmana que ve, dia 11 de novembre, els gironins i les gironines començaran a rebre als seus domicilis les credencials que els permetran participar en la votació. Concretament, totes les persones majors de 18 anys empadronades a la ciutat de Girona rebran a casa seva un sobre de l’Ajuntament amb una carta en la qual figurarà la contrasenya per votar electrònicament, els projectes que van a consulta en el barri concret i el funcionament de la votació.

La votació es podrà fer des de qualsevol dispositiu electrònic (telèfon mòbil, tauleta, ordinador...) i per accedir al portal de vot només caldrà introduir el número de DNI, NIE o passaport juntament amb la contrasenya rebuda a casa.

Aquest portal electrònic compleix amb la normativa de protecció de dades de caràcter personal i, per tal de garantir la transparència del procés, un cop l’elector hagi realitzat i confirmat el seu vot, l’aplicació emetrà un rebut que permetrà verificar, posteriorment, que ha estat comptabilitzat en els resultats finals. Aquest rebut no contindrà cap informació que permeti conèixer la seva identificació ni quina proposta ha seleccionat.

Com ja es va fer en anys anteriors, el personal municipal de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OAIC) als barris i a la plaça del Vi assistirà aquelles persones que ho requereixin per tal que puguin emetre el seu vot electrònicament. En aquests punts, el personal administratiu disposarà de credencials no nominatives de tots els barris per tal que la ciutadania que no porti la seva credencial personal també pugui votar. L’horari d’assistència en aquests punts serà el mateix d’atenció a la ciutadania.

“Des de l’Ajuntament de Girona, volem fer una crida a la ciutadania gironina a participar en la consulta dels pressupostos participats d’aquest any perquè creiem fermament en la participació com a eina per fer més democràtica la vida en societat, especialment en les ciutats, que és on hi ha el contacte més directe entre els veïns i veïnes i els responsables polítics”, ha remarcat el regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Enguany són 90 les propostes que van a consulta per als 30 barris en què es divideix la ciutat, de les quals més de 60 depenen dels serveis d’Urbanisme o de Mobilitat i Via Pública. La resta es reparteixen entre els serveis de Sostenibilitat, Participació, Serveis Socials, Policia Municipal, Esports, Cultura i Comunicació.

El dia 3 de desembre l’empresa a la qual s’ha encarregat la gestió de la consulta electrònica realitzarà el recompte de vots i facilitarà a l’Ajuntament de Girona els resultats. La Comissió Mixta de Ciutat validarà l’escrutini final i seguidament l’Ajuntament de Girona el farà públic.

La ciutadania pot trobar la informació sobre les propostes que van a consulta i el funcionament de la votació al web municipal www.girona.cat/consultabarris
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)