Notícies i comunicats

08/11/2019

Balanç positiu de les Fires de Sant Narcís amb bona afluència de públic a les activitats populars i disminució de les denúncies

La festa major de la ciutat de Girona ha tingut lloc del 25 d'octubre al 3 de novembre.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, fa un balanç positiu de l’edició d’aquest any de les Fires de Sant Narcís, en què malgrat la cancel·lació dels concerts de la Copa hi ha hagut una bona afluència de públic a la majoria de les activitats programades i una disminució de les denúncies presentades en el període comprès entre el 25 d’octubre i el 3 de novembre.

“Som conscients que han estat unes Fires excepcionals, però tot i això hem notat molt bona resposta de la gent a les activitats que s’han programat, amb una gran afluència de públic a les activitats infantils i populars i als concerts de Sant Feliu, per exemple”, ha explicat el regidor Ribas. Ribas també ha afirmat que s’està treballant amb les entitats de la Copa en la realització més endavant dels concerts previstos a la Copa, tal com es va comprometre el govern al moment d’haver de suspendre les activitats previstes en l’espai. Pel que fa a les despeses compromeses abans de la suspensió per les associacions amb barraca a la Copa, també s’ha acordat ja amb les entitats que l’Ajuntament se’n farà càrrec.

Més de 6.000 persones van assistir als concerts programats a la plaça de Sant Feliu, que han acollit músics com Joan Garriga, Pau Vallvé, Cala Vento o Koko Jean and The Tonics, i més de 4.000 persones van participar als concerts infantils programats al parc del Migdia amb Reggae per Xics, Ramonets i Xiula. Els concerts vermut que s’havien programat a continuació al mateix parc del Migdia amb Relat, President Xai i la Black Music Big Band van aplegar centenars de persones també.

Els concerts i els balls de l’envelat, el pregó, la pujada del pilar de 4 a la Catedral, les havaneres de Terra Endins i la Drakofarra o la trobada gegantera van gaudir també de molt seguiment entre la ciutadania, així com els espectacles “A la fresca” i “Madame Roulotte”.

Pel que fa a les denúncies policials, cal destacar que han disminuït de forma general. Les denúncies contra la Llei de seguretat ciutadana 4/2015 han estat 115 aquest any, mentre que el 2018 van ser 224 (cal ressaltar especialment la disminució en la tinença i consum de droga, en què les denúncies han passat de 199 el 2018 a 98 el 2019).

També han baixat les denúncies per infracció de les ordenances municipals, que han passat de 57 el 2018 a 47 el 2019. Aquestes denúncies inclouen el consum d’alcohol, la realització d’activitats sense autorització, la infracció de les ordenances d’animals i de sorolls, embrutar l’espai públic o la venda ambulant, entre altres.

De forma general també s’han reduït els delictes denunciats a la ciutat, tant per part del cos de la Policia Municipal com dels Mossos d’Esquadra, i s’ha passat de 389 fets delictius el 2018 a 255 el 2019. Han baixat pràcticament tots els conceptes (furts, danys, estafes, robatoris amb violència i amb força, etc.), excepte els delictes contra la seguretat viària per consum d’alcohol i els robatoris amb força a l’interior de vehicles. En aquest cas, s’ha passat de 27 l’any passat a 63 aquest any, però gran part d’aquesta seixantena van ser bretolades de trencament de vidres i no es va robar res de l’interior dels cotxes. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)