Notícies i comunicats

18/11/2019

Manifest oficial del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) de Girona

Manifest del El Consell Municipal LGTBI de Girona.

El feixisme, envalentit, ha tornat a mostrar la seva LGTBIfòbia destrossant la porta de l’Espai LGTBI Girona, la nit del dissabte passat, al carrer Sant Josep, 6, de Girona.

Les entitats LGTBI gironines condemnen enèrgicament l’atac als drets i llibertats dels gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI). L’atac no és una simple bretolada, és una reacció que vol la regressió a èpoques fosques, dictatorials, totalitàries. En el fons és una regressió per por a la diversitat que comporta l’evolució de la societat.

El blanqueig polític del feixisme ha donat sensació de legitimitat a la intolerància, a atacar tot el que sembli diferent i no normatiu. Les persones LGTBI estan ara en el punt de mira dels feixistes. L’odi comença amb els símbols, els discursos... i acaba atemptant contra col·lectius i persones diferents.

Les entitats LGTBI es reafirmem en el lluita pels drets i contra la discriminació per l’orientació i identitat sexual o expressió de gènere. Volem una ciutat on les persones no siguin jutjades per la seva orientació o identitat afectivo-sexual.

L’Ajuntament de Girona condemna igualment l’atemptat i reforça el suport a l’Espai LGTBI Girona gestionat col·laborativament per les entitats. Farà el que calgui perquè l’Espai continuï l’activitat i el servei al col·lectiu LGTBI. Defensa radicalment els drets i llibertats de tothom: tolerància zero a la homofòbia i 100% de suport als afectats.

No tenim por. No en deixem passar ni una: cridem a respondre cada atac amb denúncies per delicte d’odi. La nostra força és la seva por. Ni un pas enrere! 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)