Notícies i comunicats

20/11/2019

L'Escola Municipal d'Art inaugura "De la puresa al desig", una exposició col·lectiva del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya

Avui dimarts, a les 19:30 h s'obre al públic la mostra, que es podrà veure fins al 20 de desembre a la sala d'exposicions del Centre Cultural La Mercè.

Aquest dimarts, dia 20 de novembre, a les 19:30 h, s’obrirà al públic “De la puresa al desig”, una exposició col·lectiva que ens ofereix el Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i que acull l’obra de 26 artesans tèxtils del gremi. L’acte tindrà lloc a la sala d’exposicions del Centre Cultural La Mercè, on es podrà veure la mostra fins al proper 20 de desembre. La presentació anirà a càrrec de la Sra. Marian Reyes, presidenta del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i del Sr. Manel Bayo, coordinador de l’exposició.

Aquesta mostra vol oferir al públic la possibilitat de contemplar una exposició diferent, en la qual el color i el significat de la paraula han donat forma a 26 obres, elaborades a partir de les diferents interpretacions dels artesans tèxtils del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, amb diferents tècniques de treball.

El Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya és la representació d’un col·lectiu que es dedica a la producció, la confecció i la prestació de serveis en el marc del sector artesà tèxtil, i és un dels principals defensors dels seus principis i tradicions. El Gremi treballa per fomentar, desenvolupar i promocionar l’artesania tèxtil a Catalunya.

Constituït entre els anys 1944 i 1946, aquesta institució continua la tasca de l’antic Gremi de Mestres Teixidors, que va ser fundat l’any 1262. Entre els seus membres hi ha representants d’oficis amb una gran tradició, com els teixidors, les puntaires, els estampadors, els tapissers, els ganxeters, els brodadors, les modistes, els sabaters, els barreters, etc. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)