Notícies i comunicats

25/11/2019

Un estudi encarregat per l'Ajuntament de Girona planteja escenaris diferents sobre la zonificació escolar a la ciutat

Aquest document servirà de base perquè el Consell Municipal d'Educació elabori una proposta consensuada que s'inclourà dins del Pacte contra la Segregació Escolar del municipi

Un estudi elaborat per la Universitat de Girona (UdG) planteja escenaris diferents pel que fa a la zonificació escolar a la ciutat. L’Ajuntament de Girona va encarregar fa uns mesos a l’Institut de Recerca Educativa de la UdG la redacció d’aquest document que ha de servir de base perquè el Consell Municipal d’Educació elabori una proposta consensuada que s’inclourà dins del Pacte contra la Segregació Escolar del municipi.

Els professors de la Universitat de Girona Quim Brugué i Salvador Martí han presentat aquesta tarda els eixos principals de l’estudi en una sessió informativa al Centre Cultural La Mercè que s’emmarca dins de la programació d’activitats de la 4a Setmana de la Ciutat Educadora. En la proposta que han explicat han exposat escenaris possibles basats en criteris com l’heterogeneïtat, la proximitat i la capacitat d’elecció de les famílies.

“Aquest estudi serà una eina important que ens servirà per treballar des del Consell Municipal d’Educació amb la idea d’arribar a una proposta de consens en l’àmbit de la ciutat pel que fa a la zonificació escolar. Un cop ho tinguem acordat, ho traslladarem a la Generalitat de Catalunya, que és qui estableix les zones”, ha remarcat la regidora Eva Palau, que ha subratllat que “la revisió de les zones escolars serà només una de les mesures que inclourà el Pacte contra la Segregació Escolar, que serà sens dubte un dels documents més importants en l’àmbit de l’educació a la ciutat que s’aprovaran en les propers anys”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)