Notícies i comunicats

28/11/2019

El documental "nou.set.dos" explica els orígens de la música electrònica a Girona

El reportatge, que ha obtingut un Ajut Girona Kreas 2019, s'estrenarà aquest dissabte als cinemes Albèniz Plaça.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director del documental nou.set.dos, Albert Domènech, i els membres fundadors de la Plataforma Electrona, Joaquim Riera i Xavi Izquierdo, han presentat aquest matí el documental nou.set.dos. El projecte ha rebut un Ajut Girona Kreas de l’Ajuntament de Girona aquest 2019.

“La voluntat de l’Ajuntament de Girona és treballar la cultura en tots els seus àmbits. Quan parlem de música electrònica estem parlant d’art i de cultura. Per això estem orgullosos des del consistori de poder estar avui aquí acompanyant un projecte com aquest”, ha subratllat l’alcaldessa.

El documental explica els orígens de la música electrònica a la ciutat de Girona i a les comarques gironines, on van ser referents espais com La Sala del Cel, el Blau o el Rachdingue. “En aquest documental es posa de manifest com Girona va ser, entre els anys 1987 i 1994, la porta d’entrada de la música electrònica a Catalunya i a l’Estat espanyol”, ha explicat Albert Domènech, que dirigeix la cinta juntament amb Òscar Sánchez.

L’estrena de nou.set.dos es farà aquest dissabte, dia 30 de novembre, a les 12 h als cinemes Albèniz Plaça i s’hi projectarà una versió extensa del documental (90 minuts), mentre que la versió que es portarà als circuits d’exhibició de documentals de música electrònica serà més reduïda (60 minuts).

Aprofitant l’estrena, la Plataforma Electrona ha organitzat una edició de La Mercè Electrònica, que es farà el mateix dissabte l’Auditori de La Mercè a partir de les 18 h. Un dels membres fundadors d’Electrona, Joaquim Riera, ha destacat que des de la plataforma “apostem per la vessant més culta, de futur i de prestigi de la música electrònica”.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)