Notícies i comunicats

23/11/2017

Un total de 60 alumnes participen a la novena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona

Demà, a les 17.30 h, es farà l'acte d'inici del nou curs a l'Estació Espai Jove.

Un total de 60 alumnes participaran a la novena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona. Demà, a les 17.30 h, es donarà el tret de sortida del nou curs amb un acte a l’Estació Espai Jove presidit per la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Carles Ribas, i el professor delegat del rector de la Universitat de Girona (UdG), Carles Serra.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de persona mentora i que acompanya al llarg de tot el curs un alumne d’una escola o institut de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona col·labora en aquest projecte des de fa nou anys i, a poc a poc, ha anat creixent i s’ha anat estenent a centres de tots els barris de la ciutat. Aquesta fita ha estat un “èxit compartit” i s’ha aconseguit “gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat”, tal com ha subratllat la regidora Isabel Muradàs.

Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament en el marc del reconeixement de Girona com a Ciutat Amiga de la Infància. “Creiem en el projecte i en la força que té, ja que és un referent d’inclusió social a la ciutat i és una de les actuacions i projectes que l’Ajuntament impulsa en el marc de Girona, Ciutat Educadora”, ha afegit la regidora.

Aquest curs 2017-2018 hi participen 30 estudiants universitaris i 30 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat: Escola Verd, Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Font de la Pólvora, Escola Sagrada Família, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi i Institut Ermessenda de Girona.

Durant els propers sis mesos els mentors i els mentorats compartiran vivències, possiblement intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen dels alumnes, passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en les diverses activitats del barri i de la ciutat, entre d’altres.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)