Notícies i comunicats

14/01/2015

Es constitueix l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat

L'entitat, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, ha obert un termini per a la inscripció de persones voluntàries.

Recentment s’ha constituït l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona (AVPC Girona), entitat promoguda i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i que té com a principals objectius prevenir riscos i actuar en situacions d’emergències, sinistres col·lectius i successos similars al municipi de Girona.

L’entitat cerca gent compromesa, amb ganes d’ajudar els altres en situacions d’emergència i de risc col·lectiu. Per aquest motiu, ha obert un primer període d’inscripció per a la gent interessada a ser voluntària. Les persones que s’inscriguin aquest mes de gener realitzaran el curs bàsic de formació que es requereix per exercir de voluntari/ària de protecció civil. Aquest curs l’imparteix la Generalitat, és gratuït i es preveu que s’iniciï el mes de febrer.

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha ressaltat la voluntat del consistori de “promoure la implicació ciutadana en l’acció cívica” a Girona, especialment en “situacions d’emergència, alerta per riscos col·lectius o organització d’esdeveniments massius”, moments en què “els serveis competents poden requerir del reforç de la societat civil per poder cobrir les necessitats de la ciutat”. Berloso ha explicat també que l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona compta amb el reconeixement explícit de l’Ajuntament de Girona com a associació de voluntariat en matèria de protecció civil per fer aquesta tasca.

Per formar part de l’entitat no es requereixen coneixements previs en protecció civil. Només cal ser major d’edat i tenir ganes d’aportar una mica de temps lliure de forma altruista als altres. La col·laboració amb l’entitat pot ser activa (participant en serveis preventius i d’emergència) o puntual (només en casos d’emergència). En ambdós casos serà requisit indispensable seguir el programa de formació bàsica.

Les persones interessades a ser voluntàries de protecció civil a Girona podran assistir a la sessió informativa que es realitzarà el dijous 22 de gener, a les 19.30 h, al Centre Cívic Pla de Palau de Girona. També poden posar-se en contacte amb l’associació per correu electrònic a info@avpcgirona.org
 

Objectius de l’AVPC de Girona

L’AVPC de Girona neix amb la finalitat de treballar en l’àmbit de la protecció civil i de col·laborar amb les diferents administracions competents en el sistema de preparació i resposta davant de situacions de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, en les quals la seguretat i la vida de les persones puguin estar en situació de perill.

Els ajuntaments troben en aquest voluntariat un important element de suport, no només pel que fa al seu paper en els plans municipals, sinó també pel que respecta al seu manteniment i operativitat. Dins d’aquest àmbit és on actuarà l’AVPC de Girona, que es configura com una entitat vinculada a la protecció civil i que intentarà aportar a la societat l’esforç propi del voluntariat desinteressat en benefici de la comunitat.

Podeu consultar tota la informació al web www.avpcgirona.org

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)