Notícies i comunicats

21/01/2015

L'Espai Marfà concedeix dues ajudes per a l'enregistrament de maquetes

Miquel Garcia i Capcadira han estat les dues propostes seleccionades.

L’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música Salt – Girona, ha concedit 2 ajudes a grups novells per a l’enregistrament de maquetes, amb l’objectiu d’impulsar la creació musical emergent a Girona i el desenvolupament artístic de les formacions musicals vinculades als bucs d’assaig de l’Espai Marfà.

En la segona edició d’aquest convocatòria els projectes seleccionats han estat Miquel Garcia i Capcadira. Miquel García és un músic gironí que ha presentat una proposta de cançó d’autor en català, amb guitarra i veu i unes lletres molt personals i introspectives. Capcadira són una formació gironina de cant polifònic que parteix del repertori popular i tradicional dels Països Catalans.

La comissió qualificadora, formada per tècnics de l’Espai Marfà i de la Casa de la Música Salt-Girona, ha valorat l’originalitat i la qualitat de les propostes. La comissió qualificadora ha volgut destacar que la tria final ha estat especialment difícil per la qualitat i potencialitat de molts dels 9 projectes presentats.

Les ajudes consisteixen en 5 sessions (d’un màxim de 9 hores diàries) per a la producció (preparació, gravació i mescla) d’una maqueta (entre 2 i 4 temes segons cada cas). Les 5 sessions consisteixen en 1 sessió prèvia de preparació, 1 sessió de muntatge i presa de contacte amb l’estudi de gravació, 2 sessions de gravació i 1 sessió de mescla.

Es posarà a disposició dels grups seleccionats els recursos disponibles a l’Espai Marfà (estudi de gravació i bucs d’assaig), així com el personal necessari per realitzar el projecte, consistent en un tècnic de so per gestionar tècnicament l’enregistrament, i l’acompanyament d’un productor musical que orienti els grups tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.

Per a més informació de l’activitat consulteu la pàgina web www.girona.cat/marfa o truqueu al 972 010 009.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)