Notícies i comunicats

21/01/2015

La Policia Municipal de Girona localitza residus sanitaris dins d'un contenidor de la via pública

El tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, recalca que "la gestió incorrecta dels residus especials suposa un incompliment de les ordenances municipals i un risc per a la salut pública"

La Policia Municipal de Girona ha detectat aquest matí l’abocament de residus sanitaris en un contenidor d’escombraries de la via pública. Tal com ha recalcat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, “la gestió incorrecta dels residus especials suposa un incompliment de les ordenances municipals i un risc per a la salut pública”. Aquests tipus de residus sanitaris són de gestió pròpia, cosa que vol dir que les mateixes clíniques i clíniques d’estètica han de gestionar la seva recollida en contenidors especials sanitaris i no en els contenidors de residus que hi ha a la via pública.

 

Després d’inspeccionar aquests residus sanitaris (xeringues, guants de làtex i capses de gases usades, entre d’altres restes sanitàries) s’ha pogut comprovar que aquests residus corresponien a una clínica estètica de la zona i s’ha aixecat l’acta pertinent.

 

El regidor Fàbrega ha aprofitat per recordar a la ciutadania la necessitat de separar correctament els residus i abocar-los als contenidors que correspongui. Des de l’Ajuntament de Girona s’ha iniciat fa unes setmanes una campanya discreta de control dels residus per evitar les males pràctiques i fomentar la coresponsabilitat dels ciutadans en una correcta gestió dels residus de la ciutat.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)