Notícies i comunicats

22/01/2015

La jornada Fem Ciència promou l'educació científica entre els alumnes de cicle inicial i superior de Girona

400 nens i nenes faran de científics i presentaran experiments preparats per ells mateixos.

Font: UdG

Amb la voluntat de promoure l’educació científica basada en l’experimentació, l’Ajuntament de Girona, el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la Universitat de Girona (UdG), l’Obra Social Fundació la Caixa i el Servei Educatiu del Gironès del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, han organitzat la jornada Fem Ciència, que es durà a terme demà, 23 de gener, al Pavelló Municipal de Palau 2.

Durant el matí, els nens i nenes de cicle mitjà i superior d’educació primària de diferents escoles de Girona faran de científics per un dia, dissenyant i realitzant els seus propis experiments. Per facilitar les tasques als alumnes, els estudiants universitaris dels estudis de mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG han ajudat a preparar els tallers prèviament i també ho faran el dia de la jornada.

Hi participaran uns 400 alumnes de les escoles Annexa-Joan Puigbert, Cassià Costal, Mare de Déu del Mont, Joan Bruguera i Pericot. Des de les 9.30 h i fins a les 11h es duran a terme diferents tallers científics i a les 11 h es farà el lliurament de diplomes i obsequis als grups-classe participants. A les 12 h hi haurà l’últim taller de la jornada.

En paraules de la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, que participarà a la jornada i lliurarà els diplomes, “aquests tallers, de temàtiques molt diverses que van des de la biologia i la química fins a l’astronomia o el magnetisme, aproparan la ciència als alumnes de la ciutat”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)