Notícies i comunicats

22/01/2015

Els barris del Sector Est disposaran properament de contenidors de càrrega lateral

La nova implementació correspon a l'etapa final del desplegament de recollida selectiva a la ciutat.

L’Ajuntament de Girona instal·larà, a mitjan febrer, els nous contenidors de càrrega lateral en els barris del Sector Est: Vila-roja, Font de la Pólvora i Grup Sant Daniel. Per aquest motiu, s’han posat ja en funcionament les activitats comunicatives previstes per tal d’informar els veïns i veïnes del canvi de contenidors, de l’increment dels punts de recollida selectiva, i sobretot, de la nova recollida de la fracció orgànica, com a etapa final del desplegament d’aquesta recollida selectiva a la ciutat de Girona.

A partir del dia 26 de gener i durant tota la setmana, es col·locaran punts informatius al carrer per repartir entre els veïns i veïnes d’aquests barris els cubells per separar a casa les restes de menjar, que s’hauran de dipositar als nous contenidors d’orgànica. Així mateix, es lliurarà a cada habitatge un imant de nevera amb el recordatori de tots els residus que s’han d’abocar a cadascun dels contenidors de recollida selectiva.

El dimecres 4 de febrer es realitzarà una xerrada informativa adreçada a tots els veïns i veïnes interessats, per explicar el desplegament dels nous contenidors i els seus consells d’ús.

També es duran a terme activitats educatives a les tres escoles del Sector (Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família) per fomentar els hàbits de separació dels residus entre els més menuts.

La nova implementació de la càrrega lateral “comportarà un important increment de contenidors de recollida selectiva en aquests barris, que passaran de 23 a 54 contenidors”, tal com explica el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)