Notícies i comunicats

10/02/2015

L'Ajuntament de Girona implantarà per primer cop el vot electrònic en la consulta dels pressupostos participats dels barris

Avui comencen les assemblees als diferents barris per debatre les propostes que la ciutadania i els veïns han fet arribar.

Aquest any la consulta dels pressupostos tindrà lloc del 20 al 25 d’abril i, com a principal novetat, enguany hi haurà la possibilitat de votar electrònicament, una opció que l’Ajuntament de Girona impulsa per primer cop. “Volem fomentar la participació de la ciutadania en els pressupostos participats de barris i aquesta és una mesura que creiem que pot promoure aquesta participació”, ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.

Per tal de poder exercir el vot electrònic, tota la ciutadania amb dret a vot rebrà uns dies abans de la consulta electrònica un sobre personalitzat amb les credencials que li permetran realitzar el vot des de qualsevol mitjà tecnològic.

Igualment, però, i com en els dos anys anteriors, es podrà participar a la consulta també de manera presencial, els dies 24 i 25 d’abril, en els punts de votació que s’habilitin per a cadascun dels barris. A través d’aquesta consulta els gironins i gironines majors de 18 anys i inscrits al padró d’habitants, decidiran quin dels projectes proposats els agradaria que s’executés en el seu barri, mitjançant el seu vot lliure, directe i secret.

 

Més de 200 propostes ciutadanes

Aquest vespre començaran les assemblees dels pressupostos participats dels barris amb les primeres reunions als barris de Figuerola-Bonastruc, Campdorà, la Devesa i Santa Eugènia-Can Gibert del Pla, en les quals assistiran els regidors de barri de cada lloc i els regidors responsables dels pressupostos participats, la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas, i el regidor Eduard Berloso.

En el marc de les assemblees, es debatran les propostes que els ciutadans han pogut fer arribar del 27 de gener al 5 de febrer a través d’un formulari obert al web municipal (www.girona.cat/consultabarris) i a través de les associacions de veïns. S’han rebut més de dues-centes propostes, el doble respecte l’any anterior. Per barris, Sant Narcís, Montilivi i Sant Pau han estat els que han rebut més propostes dels seus veïns i veïnes. Els segueixen els barris de Santa Eugènia i Can Gibert, l’Eixample, Vista Alegre-Carme i Palau-sacosta.

En aquestes assemblees –que se celebraran fins al 20 de febrer– les entitats presentaran les propostes de millora per al barri i, tenint en compte el pressupost que s’haurà destinat a cada barri, acabaran prioritzant-ne un màxim de cinc. Les cinc propostes escollides a l’assemblea de barri es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica que emetrà els informes pertinents sobre la viabilitat de cadascuna. Aquests informes emesos pels tècnics municipals es traslladaran a la propera assemblea de barri, que es portarà a terme entre el 16 i el 26 de març i que és el lloc en què s’acabaran de definir els projectes que se sotmetran a consulta ciutadana a finals d’abril.

Els pressupostos participats dels barris s’han tornat a posar en marxa aquest any amb la novetat principal que en aquesta tercera edició s’ha incrementat la dotació pressupostària que se sotmet a participació ciutadana. Enguany es destinaran 1.200.000 € a les inversions als barris que es realitzaran a través del procés de pressupostos participats. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)