Notícies i comunicats

25/05/2018

Un total de 60 alumnes participen en la novena edició del Projecte Rossinyol a Girona

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, presidirà aquesta tarda (17.30 h) l'acte de cloenda del projecte a l'Estació Espai Jove.

Un total de 60 alumnes han participat en la novena edició del Projecte Rossinyol, que ha tingut lloc aquest curs 2017-2018 a Girona. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, presidirà l’acte de cloenda de l’activitat, que es farà avui, a les 17.30 h, a l’Estació Espai Jove. La regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs; el regidor de Cultura i Joventut, Carles Ribas; la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera, i el director del Projecte Rossinyol i professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, Jordi Feu, també assistiran a l’acte.

El Projecte Rossinyol és una iniciativa de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. La proposta es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor i acompanya al llarg de tot el curs a un alumne o a una alumna d’una escola o institut de Girona.

Enguany hi han participat 30 estudiants de la Universitat de Girona i 30 estudiants d’educació primària i secundària de la ciutat. L’alumnat de primària i secundària que ha format part del projecte aquest any prové dels centres educatius Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Verd, Escola Sagrada Família, Escola Font de la Pólvora, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi i Institut Ermessenda de Girona.

Durant sis mesos, mentors, mentores, mentorats i mentorades han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri i, d’alguna manera, per a molts ha estat com tenir un germà o germana gran o un germà o germana petit amb qui poder compartir i confiar.

L’Ajuntament de Girona col•labora en el Projecte Rossinyol des de fa nou anys fent d’enllaç amb els centres educatius i promovent la participació de l’alumnat en el projecte amb la implicació dels tutors i tutores de l’aula d’acollida. El Projecte Rossinyol és una iniciativa de la Universitat de Girona que és possible gràcies als compromisos i a les responsabilitats compartides entre el consistori, la Universitat i els centres educatius participants.

Aquest any, l’experiència d’una parella de Girona que ha participat en el Projecte Rossinyol s’ha publicat a la revista de l’Expojove
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)