Notícies i comunicats

30/08/2019

Posada al punt dels equipaments esportius de Girona

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau i el camp de futbol de Can Gibert del Pla es renoven aquest estiu.

El Pavelló Municipal de Girona-Fontajau i el camp de futbol de Can Gibert del Pla són dos dels equipaments municipals on s’han fet obres aquest estiu. En el cas del pavelló, s’ha reparat, condicionat i millorat el paviment esportiu de la pista principal i, pel que fa al camp de futbol, s’ha renovat la gespa artificial que hi havia.

“L’estiu, amb l’aturada de les competicions i del curs escolar, és el moment idoni per portar a terme actuacions en els equipaments esportius per posar-los al punt de cara a la propera temporada. Tant el pavelló de Fontajau com el camp de Can Gibert són dos espais molts utilitzats pels gironins i gironines i molt valorats per diferents entitats de la ciutat i, per això, per a nosaltres és prioritari garantir-ne un bon estat”, ha ressaltat la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

El parquet desmuntable del pavelló de Fontajau es va instal·lar fa 14 anys i, a causa del pas del temps i de l’ús intensiu que es fa de l’equipament, aquest estiu ha estat necessari restaurar-lo. La intervenció ha consistit a retirar el vernís existent; reparar els desperfectes que hi havia; aplicar-hi tres capes noves de vernís; marcar el terreny de joc, el cercle central i el perímetre, i instal·lar una nova subbase amortidora i una nova làmina plàstica sota del parquet.

Els objectius principals de l’actuació que s’ha fet a la pista -de 799,60 metres quadrats- són mantenir les característiques de rebot de la pilota i de lliscament correcte del paviment i adequar els marcatges per ajustar-los a la normativa FIBA.

Els treballs s’han portat a terme durant el mes d’agost per evitar coincidir tant amb els casals d’estiu dels mesos de juny i juliol com amb les activitats regulars de la temporada, que comencen al setembre. Per aquest motiu, està previst que els treballs finalitzin abans de dilluns vinent. L’empresa adjudicatària del servei ha estat Pavi Esport 2000 SL per un import de 42.143,94 euros (IVA inclòs).

Per altra banda, les tasques al camp municipal de futbol de Can Gibert del Pla s’han portat a terme també aquest estiu i han acabat recentment. L’actuació que s’hi ha executat ha estat la renovació de la gespa artificial del camp de futbol 11. La gespa que hi havia fins ara es va instal·lar l’any 2006 i, per aquest motiu, era necessari renovar-la per tal de garantir les condicions apropiades per a la pràctica esportiva al camp.

Aquesta és una de les accions que estaven previstes en el Pla estratègic de l’esport local i el Mapa d’instal·lacions i equipaments del municipi, aprovat pel ple municipal el gener del 2018. Els treballs de substitució de la gespa es van adjudicar a l’empresa RoyalVerd Service per un import de 127.050 euros.

Acció subvencionada per:

Logotip Dipuació

Gràcies a la DIPUTACIÓ DE GIRONA, i a la seva Convocatòria de subvencions per al finançament de l’acció de promoció i foment de l’activitat física i l’esport a les comarques gironines. I concretament al Programa A3: Suport a les actuacions de condicionament i millora en equipaments esportius, i al Programa A4 Suport a la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol municipals, aquestes dues accions de millora dels equipaments esportius municipals han estat parcialment subvencionats (millora del parquet del pavelló municipal de Fontajau en 7.346,94 €, i la renovació de la gespa artificial del camp de futbol de Can Gibert del Pla en 28.000 €)

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)