Notícies i comunicats

04/04/2017

VI Cicle Cinefòrum d'Educació. 3a edició

Dimarts 4 d'abril, a les 18.30 h, al Museu del Cinema

El VI Cicle de Cinefòrum d’Educació posarà aquest curs sobre la taula els temes de la filosofia de l’esforç, la violència en l’esport i la motivació a l’aula, en tres sessions durant els mesos de febrer, març i abril. Persones expertes en els temes tractats conduiran el debat posterior a la projecció de les pel·lícules.
És una activitat pensada per a famílies, docents, joves, estudiants, professionals i ciutadania interessada en l’educació. Les sessions són gratuïtes i les pel·lícules es projectaran al Museu del Cinema a les 18.30 h.
La tercera sessió, dedicada a la motivació a l’aula, tant dels alumnes com del professorat serà el dimarts 4 d’abril de 2017 a les 18.30 h, amb la projecció d’Entre les murs (128’) -coneguda com La clase en la versió espanyola-. Pel·lícula francesa del 2008, dirigida per Laurent Cantet i basada en la novel·la de François Bégaudeau (protagonista del film), descriu el desenvolupament d’un any escolar en una aula on adolescents d’un barri conflictiu de París conviuen diàriament amb els seus professors, els quals lluiten per mantenir l’entusiasme per educar. Palma d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Cannes de 2008.
El debat anirà a càrrec de Joaquim Ruhí, docent d’àmplia trajectòria i exdirector de l’Institut Carles Rahola.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)