Notícies i comunicats

31/05/2019

Girona celebra deu anys del Projecte Rossinyol a la ciutat

L'alcaldessa Marta Madrenas participarà a l'acte de cloenda del curs 2018-2019 avui, a les 17.30 h, a l'Estació Espai Jove.

L’Estació Espai Jove acollirà l’acte de cloenda de la desena edició del Projecte Rossinyol a Girona, un projecte promogut per la Universitat de Girona (UdG) i en el qual col•labora l’Ajuntament de Girona. Aquest curs 2018-2019 hi han participat un total de 60 alumnes: 30 estudiants de la UdG i 30 estudiants de les escoles Carme Auguet, Sagrada Família, Josep Dalmau Carles, Àgora, Santa Eugènia, Verd, i els instituts Jaume Vicens Vives, Montilivi i Ermessenda de Girona. Al llarg dels deu primers anys del projecte, hi han participat un total de 452 nois i noies.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l’acte d’aquesta tarda (17.30 h) al costat del rector de la UdG, Joaquim Salvi. També assistiran a la jornada el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el regidor d’Educació i Esports del consistori, Josep Pujols. El Projecte Rossinyol es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor/a i acompanya al llarg de tot el curs a un alumne/a d’una escola o institut de Girona.

Durant sis mesos mentors/ores i mentorats/ades han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri i, d’alguna manera, per a molts ha estat com tenir un/a germà/ana gran o un/a germà/ana petit amb qui poder compartir i confiar.

Al llarg d’aquests 10 anys d’experiència, el Projecte Rossinyol ha incidit positivament en les trajectòries formatives i d’integració social i cultural de molts joves nouvinguts a la ciutat. En aquest sentit, la Universitat de Girona està duent a terme una recerca per valorar l’impacte del projecte.
 

Gravació de TV Girona del projecte Rossinyol

Entrevista a dos alumnes de l'Escola Josep Dalmau Carles del projecte Rossinyol d'aquest any.
Fragment del minut 3:40 al minut 6:09

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)